Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Biståndshandläggare
Nås via kommunens växel.
Vi har telefontid måndag-fredag 8.30-9.30.

Trygghetslarm

Med ett trygghetslarm kan du larma om hjälp när som helst på dygnet, om något akut skulle hända dig i din bostad.

Genom larmet får du kontakt med trygghetscentralen, som kan skicka någon från oss hem till dig. På så sätt kan du känna dig trygg och säker i ditt hem.

Så fungerar trygghetslarmet

Trygghetslarmet består av två delar:

  • En larmknapp som du har på dig.
  • En larmapparat med mikrofon och högtalare.

Larmknappen kan sitta på din handled som en klocka, eller så kan du bära den som ett halsband. Den är vattentät, vilket är viktigt så att du alltid har larmknappen på dig. I första hand ska trygghetslarmet användas akut, till exempel om du ramlar eller blir akut sjuk. Du kan även använda larmet om du vill kalla på hjälp.

Så larmar du

När du trycker på knappen blir du kopplad till en larmcentral. Där finns personal som svarar dygnet runt. Larmknappen fungerar som en högtalartelefon, så du kan prata rakt ut i rummet. Trygghetslarmet fungerar endast inomhus i din bostad.

Om trygghetslarmcentralen inte får kontakt med dig via trygghetslarmet efter att du larmat, ringer den alltid upp dig på din vanliga telefon, eller din mobiltelefon. Trygghetslarmcentralen kontaktar sedan hemtjänsten som kommer hem till dig. Om du inte svarar, åker hemtjänsten hem till dig ändå.

Så här ansöker du

Du ansöker om trygghetslarm hos biståndshandläggaren som bedömer om du behöver larm eller inte. Se telefontid i kontaktrutan högt upp på sidan. Du kan också ansöka via knappen ovan som tar dig till ett formulär.

Kontaktuppgifter för denna sida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan