Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Näringslivschef
Eric Liljendahl
0370-33 10 09
eric.liljendahl@gnosjo.se

Samhällsutvecklare
Lina Gerdin
0370-33 10 19
lina.gerdin@gnosjo.se

Gnosjöandan

Gnosjöandan präglas av arbetsamhet, klurighet, entreprenörskap och hjälpsamhet. Andan skapar ringar på vatten långt bort från våra etthundraelva skogssjöar.

Tänk dig ett småländskt Silicon Valley där vi tar kaffepausen i en susande granskog innan vi har ett digitalt möte med Shanghai. Där man känner varandra, peppar varandra, har familjeföretagandet i sitt DNA och där barnen får lära sig driva företag redan i skolan.

Ett unikt företagsklimat

Industrin i Gnosjö är toppmodern. Den är försedd med det absolut senaste i maskinväg och är beredd att möta beställarnas höga tillverkningskrav. Flera företag är världsledande inom sina branscher, men här finns också många mindre företag. Entreprenörer och eldsjälar som tillsammans jobbar för att driva vår bygd framåt.

Företagsklimatet i Gnosjö är unikt i Sverige och i hela Europa. Ur samarbete och samverkan är den berömda Gnosjöandan född. Vår kommun har idag cirka 250 tillverkande företag på bara drygt 9 000 invånare. Vi är därmed en av de industritätaste kommunerna i Sverige. De flesta företag har mellan 5‑20 anställda.

Så började det

Här har man sedan länge ägnat sig åt tråddragning. I slutet av 1800-talet fanns det över 100 tråddragerier i trakten. Av metalltråden kan man tillverka sådant vi använder varje dag, exempelvis kundvagnar, hundburar, stängsel, vispar, listan kan bli hur lång som helst och uppfinningsrikedomen är stor.

Gnosjöandans Näringsliv

Företagarföreningen Gnosjöandans Näringsliv är en viktig part i kommunens näringslivsutveckling. Tillsammans har vi tagit fram vårt platsvarumärke Gnosjöandan, som ska agera ledstjärna i vår fortsatta utveckling. Platsvarumärket ska också visa upp allt positivt som redan finns. Vi vill att fler personer upptäcker möjligheterna som finns med att bo och driva företag här.

Du som vill bli medlem och veta mer om Gnosjöandans Näringsliv besöker en särskild sida på gnosjoandan.com. Där finns formulär att fylla i.

Platsvarumärket Gnosjöandan

Med platsvarumärket vill vi tillsammans, kommun, människor och näringsliv, fortsätta utveckla vår plats. Vi vill attrahera invånare, besökare och företagsetableringar. Gnosjöandan bjuder på stort engagemang och kreativitet från de som verkar och bor i kommunen.

Verktygslåda för Gnosjöandan

Varumärkesplattformen är vår gemensamma ledstjärna när vi utvecklar och pratar om Gnosjö och Gnosjöandan. Är vi många som jobbar med samma ledstjärna skapar vi förutsättningar för framtida framgångar och blir tydliga på marknaden. Känn dig fri att tillämpa innehållet i verktygslådan i din vardag. Tillsammans skapar vi en levande Gnosjöanda.

Verktygslåda för vårt platsvarumärke finns på gnosjoandan.com.

Starta och driva företag

I vår region är vi stolta över alla möjligheter som finns att starta och driva företag. Vi hjälper gärna dig på resan att utveckla eller starta ett företag. Du kan få hjälp att utveckla ditt företag, komma vidare med en affärsidé eller stöd när ditt företag har det svårt. Genom Science Park erbjuder vi utbildningar som ger dig både kunskap och nätverk. Hos oss finns också möjlighet att hyra en kontorsplats till reducerat pris.

Mer om vilket stöd du kan få finns på vår samlingssida om att starta och driva företag.

Ungt företagande

För dig som är ung och intresserad av att starta och driva företag, finns möjligheter både i och utanför skolan.

Läs om möjligheterna att driva företag som ung på sidan Ungt företagande.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan