Gnosjö kommun logotype

Direktkontakt

Råd, service och information om trygghetscirkeln
0370-33 12 89
0370-33 12 60
0370-33 13 94
radochservice@gnosjo.se
Vi har telefontid måndag-fredag 8.00-16.00.

Råd och Service vid oro för droger, alkohol och spel om pengar
0370-33 13 48
Vi har telefontid måndag-fredag 8.00-16.00

Stöd och behandling

Alla kan må dåligt ibland. Här kan du som är barn, ungdom eller förälder, läsa om vad du kan få råd och hjälp med. Vi erbjuder enskilda samtal, familjesamtal, stöd och behandling.

Känner du dig orolig för ditt barn? Har du som barn eller ungdom det trassligt hemma? Känner du som förälder att du har det svårt att få struktur i vardagen? I det sociala stödteamet finns behandlare som jobbar med barn, ungdomar, föräldrar och familjer.

Du kan få hjälp med

  • enskilda samtal.
  • familjesamtal.
  • behandling vid svårigheter att hantera känslor.
  • stöd och behandling vid användning av alkohol, droger och spel om pengar.

Så här arbetar vi

Vi börjar med ett möte där ni får berätta om hur det är i er familj just nu och vad ni vill få hjälp med. Sedan tar vi tillsammans fram en plan för hur vi går vidare.

Så här ansöker du

Kontakta socialtjänsten för att ansöka om behandling. Du kommer att bli inbokad på en träff med socialsekreterare för mer information. Behandlingen kostar ingenting.

Är du barn eller ungdom under 15 år behöver vi också dina föräldrars samtycke. Dina föräldrar kan få en egen samtalskontakt med någon av oss.

Hjälp och stöd för familjens relationer

Hos det sociala stödteamet i vår kommun får du stöd i din roll som förälder och hjälp med att förbättra familjens relationer. Vi erbjuder också stöd till er som inte lever tillsammans.

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln är en föräldrakurs som ger verktyg till dig som förälder att hjälpa dina barn att öka sin självkänsla och trygghet. Utbildningen genomförs i grupp med andra föräldrar. Trygghetcirkeln vänder sig till föräldrar med barn i åldern noll till tio år. För mer information kan du ta kontakt med oss, se i kontaktrutan högt upp på sidan.

Råd och service

Hos det sociala stödteamet kan du som vårdnadshavare, förälder och ungdom få upp till fem råd- och servicesamtal. Samtalen är kostnadsfria och du kan vara anonym. För kontaktuppgifter, se kontaktrutan högt upp på sidan.

Om vi i samtalen får en oro över ett barn eller en ungdom, har vi en skyldighet att göra en orosanmälan.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan