Gnosjö kommun logotype

Stina vill vara där det händer

Stina Albinsson är HR-chef sedan ett par år tillbaka och har precis fyllt 40. Dess förr innan var hon HR-ansvarig sen nio år. Stina tillhör de, som återvänt till Gnosjö, efter att ha studerat i Karlstad.

– Jag ville inte bo i någon storstad och återvände hit för här hade jag ett kontaktnät efter att ha arbetat i Ulricehamns kommun. Redan när jag var på anställningsintervju här berättade jag att jag hade som målsättning att bli chef. Att jag ville det berodde på att jag sett vilka roliga arbetsuppgifter personalchefen hade där jag arbetade tidigare. Jag drivs av att vara delaktig. Det driver mig. Jag vill bara med där det händer.

Har du alltid tänkt att du skulle bli chef?

– Jag har aldrig egentligen tänkt att jag ska leda andra. Det har kommit på köpet. Att driva personalfrågorna är viktigt för mig. Ämnet driver mig. Naturligtvis vill jag se till att medarbetarna kan arbeta i lugn och ro. Som HR-chef har jag ganska bra koll på medarbetarna i vår kommun, även om jag inte vet i detalj vad de sysslar med. Men man kan nog säga att jag vet hur det funkar runtomkring på våra arbetsställen. Största delen av mitt arbete är att ge råd och lösningsförslag.

Vad är viktigt för den som är chef?

– Att vara inlyssnande och att ha mod. Man behöver våga att stå för sin verksamhet och kunna sätta gränser.

Hur tycker du att vår kommun är?

– Om jag ser på organisationen som helhet, så känner jag att det inte är så mycket prestige här. Här finns hjälpsamhet och samarbetsvilja. Man är måna om att göra ett gott jobb, försöker vara vänlig och göra sitt bästa efter förutsättningarna. Det hänger också ihop med att vi är en mindre kommun, man behöver hjälpas åt.