Gnosjö kommun logotype

Den här nyheten är äldre än ett år.

En man och en kvinna står framför en dator.

Micael Larsson, socialsekreterare och Maya Johansson, enhetschef, tror båda att den nya datorn och skrivaren kommer att vara ett bra stöd bland annat när man söker arbete.

Du kan låna dator och skrivare när du söker jobb och stöd

Senast uppdaterad 01 mars 2023

Nu kan du skriva ut dokument vid receptionen på socialkontoret. Datorn är fri att använda för den som behöver.

Utan medel är det svårt att ha råd med dator och skrivare. Samtidigt måste du verifiera varför du ska få stöd med digitala eller skriftliga verifikationer. En ekvation, som inte går ihop, men som socialförvaltningen nu fått en lösning på.

– Det är framför allt för våra klienter som har försörjningsstöd vi har skaffat datorn och skrivaren. De har ju inte bäst medel, men de har stort behov at kunna skriva ut. Vi kräver till exempel kontoutdrag, fakturor, planering från arbetsförmedlingen och läkarintyg för att vi ska betala ut stöd. Det är inte lätt att ordna fram när du inte har en egen dator. Det blir också lättare att söka jobb när du har tillgång till dator, berättar Maya Johansson, enhetschef.

Tanken om att underlätta för klienterna dök upp för ett par år sedan, men det har tagit ett tag att komma till skott.

– Nu är vi glada att allt är på plats. Vi har duktiga socialsekreterare som monterat och satt ihop det själva. Vi är säkra på att det här både kommer att spara tid för personalen i receptionen och för de som söker försörjningsstöd. De slipper boka tid med en socialsekreterare och de kan lätt själva se sina meddelanden, oavsett om det är från oss eller från banken, fortsätter Maya.

Micael Larsson, socialsekreterare, fyller i.

– Man slipper sitta med mobilen och kanske skicka fel bild eller bara få med halva dokumentet. Vi tror att detta är en hjälp till självhjälp. Klarar man inte att hitta det man behöver är det bara att knacka på rutan till receptionen, så får man hjälp.

Tillgängliga på kontorstid

Datorn och skrivaren finns tillgänglig när Socialkontorets reception är öppen, det vill säga, måndag till torsdag 8 till 16 och på fredagar mellan 8 och 15.

Det landsomspännande projektet ”Räkna med mig” har hjälpt många att använda en dator, så att man kan ta ut sin egen faktura och dylikt

En skrivare och en dator.

Tack vare datorn och skrivaren blir det lättare att söka jobb och stöd. Många gånger behöver man utskrifter för att kunna verifiera utlägg exempelvis.