Gröna tråden
Vi jobbar med en måltidsupplevelse där alla delar är lika viktiga. Kostverksamheten sträcker sig från förskola till äldreomsorg.
Vårt hållbarhetsarbete, som går under namnet "Gröna tråden", innebär att vi har fokus på att vara en klimatsmart verksamhet. Arbetet sker utifrån en social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet, i enlighet med agenda 2030.
Detta innebär vårt arbete med hållbarhet
- Vi arbetar för att fortsätta minska svinn i flera led.
- Vi arbetar för ännu mer mat från växtriket, det vill säga, bättre balans mellan kött och växtprotein.
- Vi har alltid våra gäster i centrum. Därför är det enormt viktigt att våra restauranggäster har inflytande och är delaktiga.
- Vi arbetar för att öka andelen närproducerade och ekologiska råvaror.
Måltidspedagogik
Kostenheten samarbetar med förskolan, skolan och äldreomsorgen kring bland annat måltidspedagogik och kostråd. Konkreta exempel är att vi arbetar med månadens grönsak på kommunens alla förskolor. Barnen får smaka grönsaken, rita av den och odla den. På olika sätt blir barnen bekanta med nya smaker, vilket bidrar till att de vågar smaka ny slags mat.
Upphandling
Vi har gemensam upphandling med Gislaveds kommun. Upphandlingen av livsmedel är uppdelad i flera delar för att främja mindre leverantörer. Varje del upphandlas separat för att förenkla för dem som lämnar anbud.
Framgångshändelser
Genom åren har vår kostenhet prisats på en mängd olika sätt. Några av de senaste utmärkelserna:
- "Årets Ekologiska förebild", år 2022 av KRAV.
- ”Årets hållbara skolmatkommun 2021” av White Guide Junior.
- ”Det stora priset” för enastående insatser inom gastronomin, år 2021 av Smålands och Ölands gastronomiska akademi.
Sidans innehåll senast uppdaterat: