Gnosjö kommun logotype

Frågor och svar, IST Home Skola

På den här sidan hittar du svar på vanliga frågor om appen IST Home Skola. Du hittar instruktioner och här finns också svar om frånvaro och ledighet.

Frågor och svar, IST Home Skola

 1. Starta appen i din telefon.
 2. Ange ditt personnummer.
 3. Klicka på knappen "Logga in".
 4. När du klickar på "Logga in" slussas du vidare till SkolID som IST använder som ID-tjänst. Klicka på knappen och identifiera dig med BankID.

Dina adressuppgifter hämtas från folkbokföringen. Mejladress och telefonnummer kan du själv redigera i appen. Håll dina kontaktuppgifter uppdaterade så att förskolan eller skolan kan nå dig om det är något.

 1. Gå till menyn.
 2. Välj "Min profil". Här kan du redigera dina kontaktuppgifter.

För att få notiser från händelser i appen måste du tacka ja till notiser när du installerar appen. Om du vill stänga av eller sätta i gång notiser kan du göra så här:

 1. Gå till menyn.
 2. Välj "Inställningar".

Du kan inte göra urval för vilka notiser du ska få.

Frågor och svar, frånvaro och ledighet

En ledighetsanmälan gör du om barnet ska vara ledigt, till exempel om ni ska åka på semester eller om barnet ska vara hos en släkting en dag. Detta gäller enbart förskola och fritidshem. Vid ledighet i skola finns information på sidan om skolplikt och frånvaro.

En frånvaroanmälan gör du om barnet blir sjukt.

Ja, klicka på "Skicka in" i menyraden längst ner. Om du väljer både skola och fritidshem räcker det att du skickar in en anmälan. Den lämnas då till båda.

Ja, klicka på ”Skicka in” i menyraden längst ner och välj ”Anmäl frånvaro”. Klicka sedan på ”Gäller” för att välja det eller de barn som du vill skicka in frånvaroanmälan för. Under "Skickas till" väljer du till vilka avdelningar frånvaroanmälan ska skickas.

Via översikten

Om du skickar in via översikten gör du så här:

 1. Tryck på det datum och barn du vill lämna in frånvaro/ledighet för.
 2. Välj ”Anmäl frånvaro” eller ”Anmäl ledighet”.
 3. Välj eller kontrollera att anmälan är för rätt barn.
 4. Välj start- och slutdatum för anmälan. Heldag är förvalt, klicka på knappen för att ange del av dag.
 5. Klicka på skicka in-knappen för att skicka in.

Via skicka in-knappen

Om du skickar in via skicka-in-knappen i menyraden på skärmens nederkant gör du så här:

Klicka på knappen. Välj ”Anmäl frånvaro” eller ”Anmäl ledighet”. Ange sedan anmälan enligt ovan punkter 3, 4 och 5.

Frågor och svar, IST Home Skola, förskola och fritidshem

Ändringar av schema ska lämnas in till förskolan eller fritidshemmet minst 14 dagar innan det är tänkt att schemat ska börja gälla. Schemat måste ha blivit godkänt av personalen på enheten innan det börjar gälla.

Lämna in schema

 1. Klicka på "Skicka in" eller "Vistelsetid" i menyraden längst ner. Välj sedan "Lämna in tider". Barn och startdatum är då inte förvalt.
 2. Scrolla fram tänkt startdatum i kalendern högst upp och klicka på barnets namn och välja "Lämna in tider". Du kan lägga till fler barn när du ska ange tider för veckodagarna.
 3. Välj antal veckor. Har du samma tider vecka efter vecka väljer du 1 vecka. Har du olika tider väljer du det antalet veckor som schemat ska rulla på. Schemat du skapar är rullande och upprepas efter varje avslutad omgång. Har du lämnat in ett schema tidigare i appen kan du kopiera det.

Om ditt barn går på fritidshem

O ditt barn ska vara på fritidshemmet både före och efter skolan, en morgontid innan skolan börjar och en eftermiddagstid efter skolans slut, ska du lämna in två tider per dag. Det gör du i vyn där du markerar veckodagar och väljer tid. Du kan då välja ”Extra tid på dag” för att lägga till mer än en tid.

Om ni har delad vårdnad har ni varsin placering på förskolan eller fritidshemmet. I appen kommer du att lägga in tider för de dagar du har vårdnad om barnet och den andra vårdnadshavaren för de dagar hen har vårdnaden.

Om du har vårdnad varannan vecka, lägger du upp två veckor i grundschemat och fyller endast i tider på en av veckorna. Den andra vårdnadshavaren gör samma sak, men fyller i motsatt vecka.

Tänk på att kolla datum och veckonummer när du fyller i, så att ditt schema hamnar på rätt vecka.

Du kan lägga till personer som är tillåtna att hämta ditt barn på förskola och fritidshem via ”Personer som får hämta” under menyn.

Klicka på ”Lägg till person”. Ange sedan namn och relation till barnet och för vilket eller vilka barn det gäller. Klicka på ”Lägg till”.

För att skicka in om och när det är någon annan person, till exempel mormor, farmor eller annan närstående som hämtar ditt barn kan du ange detta.

Klicka på det barn och på den dag som gäller då annan än vårdnadshavare ska hämta barnet. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ange hur och av vem hämtningen ska ske och om tidpunkten ska justeras. Klicka sedan på "Skicka in". Hämtningen visas därefter i översikten.

Frågor och svar, IST Home Skola, grundskola

Schema för grundskola och gymnasieskola visas under alternativet ”Schema” som du hittar i menyn.

Ditt barns betyg blir synliga i IST Home Skola när skolan publicerar dem. Du hittar betyg under ”Studieplan” i menyn. Om inga betyg visas så är betygen förmodligen inte publicerade än.

Kontaktuppgifter för denna undersida

Sidans innehåll senast uppdaterat:

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?
Annat innehåll du kanske är intresserad av

Hitta på sidan