Xrundan

Under påskhelgen 2020 började vi med en ny hälsosatsning, för att det ska vara extra trevligt att vistas ute i naturen. Vi har installerat digitala tipsrundor (Xrundan) i Töllstorps Fritidsområde i Gnosjö. Tipspromenad är ju ett fantastisk sätt att komma ut där man förutom motion även ger sin hjärna lite hjärngympa. Men nu slipper du att bära med papper och penna, det enda du behöver är din mobiltelefon med gratis-appen "Xrundan".

Du scannar en QR-kod med din telefon från en skylt längs med motionsslingan, då dyker frågan upp och du svarar direkt i telefonen.

Två tipsrundor

Det är två tipsrundor som kommer att sitta uppe året runt. För att det ska bli lättare att hitta QR-skyltarna så är banorna snitslade med röd/vita band.

Ena rundan är Gnosjöslingan som är 2 km (följ pilarna på marken) och den andra är Töllstorpasjön runt som är 5 km (följ grön/vit markering).

Tipspromenaderna är tillgänglig för alla åldrar! Det finns både ett Riks-Quiz för vuxna som är en tävling och ett Barn-Quiz där man får svaren direkt.

Det är samma frågor på båda rundorna, nr. 1 -14 och nr. 15 är en skiljefråga. Frågorna på QR-koden byts automatiskt ut efter en vecka, så varje söndagsmorgon är det nya utmanande frågor.

Såhär gör du för att komma igång

  1. Ladda ner appen "Xrundan" i din smartphone.
  2. Registrera dig i appen.
  3. I appen väljer du sedan vilken tipsrunda du vill gå.

Senast uppdaterad: 2020-07-01

Kontakta oss

Sportanläggningen
Töllstorpshallen

Fritidsvägen 6, Gnosjö
tel 0370-33 11 00
mona.bengtsson@gnosjo.se