Konsthall Första rummet

Utställningar

Första rummet visar konstutställningar med aktuella ämnen och uttryck. Kopplat till utställningarna finns ett brett program med föreläsningar och guidade visningar. Fri entré.

Första rummet är för tillfälligt stängt för hängning av ny utställning.


The Spirit of Gnosjö

Den portugisiska konstnären Rui Mourão gör en djupdykning i upplevelsen och betydelsen av Gnosjöandan, både som personligt och kollektivt fenomen i projektet Distancio. Till videoverket har invånare i Gnosjö kommun kunnat skicka in korta videofilmer som konstnären har använt med stor respekt. Detta tillsammans med videoklipp från ett tidigare forskningsprojekt i Amazonas som för in ursprungsbefolkningens perspektiv. Ursprungsbefolkningens tro möter det lokala Gnosjö och skapar denna banbrytande och personliga tolkning av Gnosjöandan.

 

25.3.2021 - 29.4.2021

Digitalt vernissage 25.3 kl. 17
Vid vernissaget finns konstnären med digitalt från Lissabon. Moderator för samtalet är konstutvecklare på regionen Lennart Alves. Vernissaget livesänds från www.facebook.com/gnosjobiblioteklänk till annan webbplats

.

Utställningen är ett samarbete med Region Jönköpings län och projektet Distancio. Läs mer om projektet på www.distancio.se.länk till annan webbplats

I vänstra hörnet bild på trähandverk, i högra hörnet bild på skog och ursprungsbefolkningen i Amazonas samt i nedre hörnet bild från Töllstorpområdet.

Pressbild The Spirit of Gnosjö i Första rummet (25.3 - 29.4 2021)

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Kultursekreterare
Evelina Nekby
tel 0370-33 11 33
evelina.nekby@gnosjo.se


Ta dig hit

Första rummet
Storgatan 10, 335 30 Gnosjö

Buss- och tågstation ligger 150 m gångväg från Första rummet.

Fri parkering finns vid Köpmansgatan 11 eller längs Storgatan.

Lokalen är tillgänglighetsanpassad för rullstolsanvändare.