Service och tjänster

Anpassade medier

För dig som har svårt att läsa vanlig tryckt text finns det möjlighet att få hjälp av biblioteken i Gnosjö kommun. Vi erbjuder anpassade medier såsom talböcker, storstilsböcker och lättläst litteratur. Behöver du andra medier som till exempel punktskrift kan vi fjärrlåna detta.
Läs mer om anpassade medier.

Strömmande film

Gillar du film? Gnosjö kultur och bibliotek erbjuder filmtjänsten Cineasterna som ger dig som låntagare tillgång till ett brett utbud av kvalitetsfilm att strömma hemifrån. Du kan låna upp till åtta titlar i månaden och filmen du lånar är tillgänglig i 48 timmar. Läs mer om strömmande film på biblioteket.

Böcker på flera språk

Vi har både barn- och vuxenböcker på flera olika språk. Gå in i bibliotekskatalogen och välj utökad sökning undet den stora sökrutan. Markera sedan vilket språk du vill söka och om det gäller barnböcker eller vuxenböcker. Hittar du inte det du söker, ta kontakt med biblioteket. På Internationella bibliotekets hemsida finns länkar till gratis e-böcker på olika språk.

TV-spel

Du kan låna tv-spel på biblioteket. Lånetiden för spelen är 1 vecka.
Läs mer om TV-spel.

Elever och studenter

Du som har någon form av funktionshinder ska kunna studera på samma villkor som dina kurskamrater, därför finns ett brett utbud av olika former av anpassad kurslitteratur i Myndigheten för tillgängliga medier, MTMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om vår service för dig som studerar.

I bibliotekskatalogen hittar du både tryckta böcker, ljudböcker och e-böcker. Om du inte hittar det du söker kan biblioteket antingen låna materialet från ett annat bibliotek så kallat fjärrlån, eller i vissa fall köpa det du efterfrågar. Ett annat alternativ är att söka informationen i databaser eller på internet.

Släktforskning

På Gnosjö folkbibliotek kan du släktforska. Där vinns flera databaser och massor av släktforskningslitteratur att ta del av.

Hyra lokal

På Gnosjö bibliotek finns en lokal, Månsidan, som du kan hyra för möten, kurser eller liknande. Lokala föreningar bokar gratis. Boka Månsidan genom att kontakta Gnosjö folkbibliotek.

Temalådor

Gnosjö bibliotek har i samarbete med förskolorna satt samman temalådor. En temalåda kan innehålla böcker, pedagogiska spel och rekvisita. Böckena i lådorna är både facklitteratur för barn och vuxna samt bilderböcker för barn. Läs mer om temalådorna.

Senast uppdaterad: 2020-04-02

Länkar

Barnens biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Filmade boktips, e-böcker, spela spel och mycket mer

Barnbibblanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här behöver man inte kunna läsa. Lek med ord, bokstäver, få boktips, lyssna på sagor och mycket mer.

Barnens polarbiblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gå i skrivarskola, spela, rita, läs om författare och mycket mer.

Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats    Sök i utbudet på biblioteken i Gnosjö kommun.

Internationella bibliotekets fria e-resurserlänk till annan webbplats

Introduktion till internet för äldrelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (pdf)