Fjärrlån

Vill du låna material från något annat bibliotek i Sverige kallas det för fjärrlån. Det innebär att biblioteken i Gnosjö kommun lånar materialet från det aktuella biblioteket och sedan lånar ut det till dig. Därför avgörs din lånetid av det utlånade biblioteket, inte av biblioteken i Gnosjö kommun.

Regler för fjärrlån

  • 20 kr per beställning
  • Leveranstid 1-2 veckor
  • Max 5 fjärrlån hemma åt gången

Vänligen, sök efter det önskade materialet i vår bibliotekskataloglänk till annan webbplats innan du gör en förfrågan om fjärrlån. Ifall du studerar på högskola/universitet kontrollera ifall boken finns tillgänglig som e-bok hos det högskole-/universitetsbiblioteket du studerar vid.

Bibliotekspersonalen tar emot fjärrlånebeställningar på telefon 0370-33 11 38, mail biblioteket@gnosjo.se eller vid lånedisken. Observera att biblioteket endast tar emot tre önskemål åt gången på telefon. Ifall du väljer att komma till lånedisken med din beställning är det viktigt att du har med uppgifter om författare, titel, utgivningsår och ev. upplaga på papper att lämna till personalen.

Biblioteket kan välja att köpa in boken istället för att fjärrlåna den, i dessa fall kan leveranstiden påverkas.

Fjärrlån via LIBRIS Låntagarbeställningar

Nu finns även möjlighet att beställa fjärrlån direkt via den nationella söktjänsten LIBRISlänk till annan webbplats.

Du skapar ett eget konto i LIBRIS för att beställa böcker för avhämtning på något av biblioteken i Gnosjö. För att kunna göra detta behöver du ha ett fungerande lånekort för biblioteken i Gnosjö kommun.

För låntagarbeställningar gäller samma regler om antal lån per vecka och avgifter som för fjärrlån som beställs direkt till biblioteket.

Vi rekommenderar att du läser igenom låntagarbeställningar steg för steglänk till annan webbplats innan du registrerar ett konto i LIBRIS.

Skapa ett konto i LIBRISlänk till annan webbplats

Logga in i LIBRISlänk till annan webbplats

På ditt låntagarkonto i LIBRIS kan du se status på din beställning, t.ex. när fjärrlånet levererats till Gnosjö bibliotek.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Öppettider

Gnosjö folkbibliotek

Meröppet i Gnosjö STÄNGT

Gnosjö folkbibliotek

Måndag: kl 10-18

Tisdag: kl 10-16

Onsdag: STÄNGT

Torsdag: kl 10-18

Fredag: kl 10-16

Hillerstorps folkbibliotek

Måndag kl 16-18

Torsdag kl 16-18

Åsenhöga folkbibliotek

STÄNGT


Kontakta oss

Gnosjö bibliotek
tel 0370-33 11 38

Hillerstorps bibliotek
tel 0370-33 33 38

Åsenhöga bibliotek
tel 0370-33 11 38

E-post
biblioteket@gnosjo.se