Fjärrlån

Vill du låna material från något annat bibliotek i Sverige kallas det för fjärrlån. Det innebär att biblioteken i Gnosjö kommun lånar materialet från ett annant biblioteket och sedan lånar ut det till dig. Din lånetid bestäms därför av biblioteket vi fjärrlånar ifrån, inte av Gnosjö bibliotek.

Regler för fjärrlån

  • 20 kr per beställning
  • Leveranstid 1-2 veckor
  • Max 5 fjärrlån hemma åt gången

Vänligen, sök efter det önskade materialet i vår bibliotekskatalog Länk till annan webbplats. innan du gör en förfrågan om fjärrlån. Ifall du studerar på högskola/universitet kontrollera ifall boken finns tillgänglig som e-bok hos det högskole-/universitetsbiblioteket du studerar vid.

Bibliotekspersonalen tar emot fjärrlånebeställningar på telefon 0370-33 11 38, e-post biblioteket@gnosjo.se eller vid lånedisken. Observera att biblioteket endast tar emot tre önskemål åt gången på telefon.

Ifall du väljer att komma till lånedisken med din beställning är det viktigt att du har med uppgifter om författare, titel, ISBN-nummer, utgivningsår och ev. upplaga på papper att lämna till personalen.

Biblioteket kan välja att köpa in boken istället för att fjärrlåna den, i dessa fall kan leveranstiden påverkas.

När fjärrlånet är klar att hämtas skickas ett reservationsmeddelande ut.

Fjärrlån via LIBRIS Låntagarbeställningar

Nu finns även möjlighet att beställa fjärrlån direkt via den nationella söktjänsten LIBRIS Länk till annan webbplats..

Du skapar ett eget konto i LIBRIS för att beställa böcker för avhämtning på något av biblioteken i Gnosjö. För att kunna göra detta behöver du ha ett fungerande lånekort för biblioteken i Gnosjö kommun.

För låntagarbeställningar gäller samma regler om antal lån per vecka och avgifter som för fjärrlån som beställs direkt till biblioteket.

Vi rekommenderar att du läser igenom låntagarbeställningar steg för steg Länk till annan webbplats. innan du registrerar ett konto i LIBRIS.

Skapa ett konto i LIBRIS Länk till annan webbplats.

Logga in i LIBRIS Länk till annan webbplats.

På ditt låntagarkonto i LIBRIS kan du se status på din beställning, t.ex. när fjärrlånet levererats till Gnosjö bibliotek.

Logotyp för Libris
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: