Digitala biblioteket

Som låntagare på biblioteken i Gnosjö kommun har du även tillgång till det digitala biblioteket som består av e-böcker, e-ljudböcker strömmande film, informationssidor och databaser med olika typer av material.

E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker kan läsas strömmande eller laddas ner och läsas på din dator, surfplatta, läsplatta eller smarttelefon, detsamma gäller e-ljudböcker. E-böcker och e-ljudböcker finns på flera olika språk, för barn och vuxna, samt som facklitteratur och skönlitteratur i olika genrer. Läs mer om hur du lånar e-böcker/e-ljudböcker på denna länk.

Låneregler

  • Lånetiden är 28 dagar
  • Du kan göra 2 lån per 7 dagar.

I bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats. hittar bibliotekets alla e-böcker och e-ljudböcker. E-boken återlämnas automatiskt, du kan inte lämna tillbaka en e-bok före lånetiden gått ut.

Alex författarlexikon
Alex författarlexikon innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. På sidan finns även ett specifikt Deckarlexikon för dig som vill läsa mer om denna genre.

Logotyp för Alex

Arkiv Digital
Arkiv Digital är en databas för dig som släktforskar och söker historiskt källmaterial i original. Du kan använda Arkiv Digital kostnadsfritt på en dator i Smålandsrummet på Gnosjö bibliotek. Boka gärna tid om du vill använda datorn.

Logotyp för ArkivDigital

Barnens bibliotek
På Barnens bibliotek hittar du lästips, författarintervjuer, pyssel och tävlingar för barn.

Logotyp för Barnens bibliotek

Bibblan svarar
Bibblan svarar är en kostnadsfri svarstjänst. Bibliotekarier från hela Sverige svarar på dina frågor. Du kan fråga vad du vill, på flera olika språk och få svar via e-post senast nästa arbetsdag. Du kan även läsa svaren på andra frågor som skickats in.

Logotyp för Bibblan svarar

Digiteket
På Digiteket kan du läsa artiklar om olika digitala frågor i samhället. Det finns också ett stort utbud av kostnadsfria digitala kurser för dig som vill lära dig mer om digitala verktyg, t.ex. hur du använder filmtjänsten Cineasterna eller läser e-böcker.

Logotyp för Digiteket

Global Grant
Stöd & Stipendier AB - Global Grantär en databas med bidrag och stipendier. Du kan söka passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

Logotyp för Global Grant

Information Sverige - En samlad resurs för dig som är ny i Sverige. Här hittar du information om arbete, studier, fritidsaktiviteter, uppehållstillstånd och mycket mer. Informationsverige.se finns på flera olika språk, bl.a. arabiska (العربية), somaliska (af-Soomaali), persiska (فارسی) och tigrinska (ትግርኛ).

Logotyp för InformationSverige

Internetstiftelsen
Internetstiftelsen är för dig som vill lära dig mer om internet, digitala verktyg och källkritik. På Internetstiftelsen kan du ta del av kostnadsfria digitala lektioner.

Logotyp för Internetstiftelsen

Landguiden
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder. Här finns även information om olika organisationer t ex EU, FN och Världsbanken.

Logotyp för Landguiden

Polarbibblio
Polarbibblio är en sida där barn delar dikter, boktips och berättelser med andra. Det går även att rita och spela spel på sidan.

Logotyp för Polarbibblo

Riksarkivet
I Riksarkivet hittar du arkivmaterial av olika slag. Det är till exempel folkräkning, domstolsarkiv och kyrkoarkiv för hela Sverige, material som du kan ha hjälp av vid t.ex. släktforskning.

Logotyp för RIksarkivet

RJL - Digitala vardagstjänster
Region Jönköpings län (RJL) har tagit fram guider i form av pdf-filer och video, som t.ex. e-post, bankid, swish och digitala brevlådor. På den sida hittar du också information om hur använde olika myndigheters e-tjänster som t.ex. Försäkringskassan och Skatteverket.

Logotyp för Region Jönköpings län

Världens bibliotek
Söker du böcker på andra språk än svenska? På världens bibliotek hittar du e-böcker på arabiska, somaliska, vietnamesiska och flera andra språk. För att kunna ta del av böckerna behöver du skapa ett konto på sidan.

Logotyp för Världens bibliotek
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: