Digitala biblioteket

Som låntagare på biblioteken i Gnosjö kommun har du även tillgång till det digitala biblioteket. Länkar till de olika tjänsterna hittar du till höger.

E-böcker
E-böcker delas in i e-textböcker och e-ljudböcker. E-böcker kan läsas strömmande eller laddas ner och läsas på din dator, surfplatta, läsplatta eller smarttelefon. Läs mer om hur du lånar e-böcker på denna länk. E-böcker finns på flera olika språk, för barn och vuxna, samt som facklitteratur och skönlitteratur i olika genrer.

Låneregler

  • Lånetiden är 28 dagar
  • Du kan göra 2 lån per 7 dagar.

I bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats hittar du länkar till alla e-böcker.

Strömmande film
Biblioteket erbjuder en filmtjänst där du kan låna strömmande film med hjälp av ditt lånekort. Läs mer om att låna strömmande film här.

Alex författarlexikon och boktips
Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Boktipsen är skrivna av bibliotekarier, lärare och andra litteraturförmedlare. Boktipsen riktar sig till både barn, ungdomar och vuxna.

Arkiv Digital
Arkiv Digital är för dig som släktforskar och söker historiskt källmaterial i original med den senaste tekniken. Du kan använda Arkiv Digital kostnadsfritt på en dator i Smålandsrummet på Gnosjö bibliotek. Boka gärna tid om du vill använda datorn.

Barnens bibliotek
På Barnens bibliotek hittar du lästips, författarintervjuer, pyssel och tävlingar för barn.

Bibblan svarar
Bibblan svarar är en gratis svarstjänst. Bibliotekarier från hela Sverige svarar på dina frågor. Du kan fråga vad du vill på flera olika språk och få svar via e-post senast nästa arbetsdag. Du kan även läsa svaren på andra frågor som skickats in.

Global Grant
Stöd & Stipendier AB - Global Grantär en databas med bidrag och stipendier. Du kan söka passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna.

InformationSverige - En samlad resurs för dig som är ny i Sverige. Här hittar du information om arbete, studier, fritidsaktiviteter, uppehållstillstånd och mycket mer. Informationsverige.se finns på flera olika språk, bl.a. arabiska (العربية), somaliska (af-Soomaali), persiska (فارسی) och tigrinska (ትግርኛ).

Internetstiftelsen i Sverige (IIS)
En oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet i Sverige. De har många guider och kurser bland annat en internetguide för äldre.

Landguiden
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder. Här finns även information om olika organisationer t ex EU, FN och Världsbanken.

Polarbibblio
Gå i skrivarskola, spela, rita, läs om författare och mycket mer.

Retriever Mediearkivet
Mediearkivet innehåller över 500 svenska, tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress. Totalt omfattar Mediearkivet cirka 25 miljoner artiklar i fulltext/PDF-fil - som längst tillbaka till januari 1981.

SVAR - Svensk arkivinformation
SVAR är en del av Riksarkivet och i den här databasen hittar du arkivmaterial av olika slag. Det är till exempel folkräkning, domstolsarkiv och kyrkoarkiv för hela Sverige. Det finns också en hel del material som du kan ha hjälp av vid släktforskning. Du kan använda den på en dator i Smålandsrummet på Gnosjö bibliotek. Boka gärna tid om du vill använda datorn.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: