Vandringsleder

Järnbärarleden
Gnosjö-Isaberg. Ca 20 km. Medelsvår led som går i omväxlande natur och terräng kännetecknande för Gnosjö. Strax före Isaberg passeras Ettö naturvårdsområde. Länk till karta Länk till annan webbplats.

Kävsjölänken
Gnosjö-Kävsjö (Store mosse). Ca 20 km. Medelsvår led som börjar i ganska kuperad terräng, men slutar i slät mark. I anslutning till Store mosse finns mängder av leder i varierande längder. Länk till karta Länk till annan webbplats.

Hälsans stig
En 6 kilometer lång slinga i Gnosjö samhälle. Du promenerar i en omväxlande miljö där varje kilometer är utmarkerad. Börja din promenad var du vill och räkna själv ihop hur många kilometer du tillryggalagt. Kartor över Hälsans stig finns att hämta i Töllstorpshallen, på turistbyrån samt på Apoteket i Gnosjö.

Hälsans stig Pdf, 413.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Höglandsleden
Kärringabacka-Berghem (Vaggeryds kommun). Medelsvår led som bl a förbinder Höglandsleden i Vaggeryds kommun med Gislavedsleden i Gislaveds kommun. Länk till karta Länk till annan webbplats.

Töllstorpasjön runt
5 respektive 7 km. Bred och välpreparerad vandringsled runt Töllstorpasjön i Gnosjö. Länk till karta Länk till annan webbplats.

Lindestubbeleden & Saxhytteleden
Lindestubbeleden är en naturled som går längs skogsstigar i landskapet norr om Skärvån. Den är 5,5 km lång och går i kuperad terräng. När man är som högst har man en vidunderlig utsikt. Leden är skyltad och utgår från utkanten av Marieholm. Länk till karta Länk till annan webbplats.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Postadress:
Gnosjö kommun
Fritidskontoret
335 80 Gnosjö

Besöksadress:
Töllstorpshallen
Fritidsvägen 6, Gnosjö

Handläggare
Lisa Gollwitzer Lyckberg
tel 0370-33 11 01
lisa.gollwitzerlyckberg@gnosjo.se