Familjecentralen

Familjecentralen och speciellt den öppna förskolan är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåldern. På ett och samma ställe hittar du barn- och kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola.

Hos oss på Familjecentralen

  • kan du träffa andra blivande föräldrar och föräldrar med små barn (0 - 6 år).
  • kan du göra hälsokontroller och vaccinationer för dina barn.
  • finns även hälsovård för kvinnor, kurator och öppen förskola.
  • kan du kan vara med på träffar och kurser för att få veta mer om barns utveckling och hur det är att vara förälder.
  • har vi tystnadsplikt.

Öppna förskolan är hjärtat

Hit kan du komma för att leka med ditt barn och träffa andra vuxna med barn. Här finns plats för att leka, sjunga, pyssla och att läsa sagor. Du har ansvar för ditt barn, leker själv och pysslar tillsammans med det.

Sagor, sånger och lek som utvecklar

Här får ditt barn chansen att utveckla och lära sig det svenska språket. Vi vill skapa broar mellan olika kulturer. Du och ditt barn kan komma när du vill medan vi har öppet. Det kostar ingenting att komma hit och det krävs ingen anmälan. Fika finns till självkostnadspris. Här arbetar en förskollärare och en kurator.

Kontakt: Karoline Johansson Telefon: 0370-33 11 70

E-post: karoline.johansson@gnosjo.se

Öppettider öppna förskolan

Klockan 9.00 till 11.30 måndagar och torsdagar är det öppet. Tisdagar är det öppet 13.00 till 15.30.

På måndagar och tisdagar är aktiviteterna för barn i åldrarna 0 till 6 år. På torsdagarna är aktiviteterna anpassade för de riktigt små barnen, mellan 0 och 1 år.

Öppettider, veckoinformation och eventuella teman läggs ut på Facebook och Instagram. Följ oss gärna där!

Du kan få stöd av kuratorn

Kuratorn stöttar dig som förälder i kontakten med ditt barn. Du kan få råd om var du kan vända dig i olika situationer och vilka myndigheter du kan behöva kontakta. Du kan också få stödsamtal. Det kostar ingenting att ha kontakt med kuratorn.

Kontakt: Monica Karlsson Telefon: 0370-33 11 70

E-post: monica.karlsson@gnosjo.se

Hälsovård för kvinnor

Kvinnohälsovården gör kontroller under din graviditet. Här kan du också vara med i grupper tillsammans med andra föräldrar. Du kan även delta i föreläsningar med olika teman. Du kan få råd om preventivmedel, information om sex och samlevnad, ta prov för sexuellt överförbara sjukdomar. Hos oss på kvinnohälsovården arbetar både barnmorskor och undersköterskor.

Tidbokning och drop-in

Du behöver boka tid för att få komma.

Kontakt: 010-244 80 27 för tidbokning

Hälsovård för barn

Barnhälsovården följer ditt barns utveckling och hälsa. Hit kommer du för hälsoundersökning och vaccination. Här får du råd i ditt föräldraskap. Hit kommer barnen fram tills att de börjar förskoleklass, när de är ungefär 6 år. På Barnhälsovården arbetar specialistsköterskor.

Kontakt: 010-244 06 80 för rådgivning

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: