Gnosjö kommun logotype
En man putsar fönster.

På Kickstartprogrammet får du exempelvis hjälp med att finputsa din affärsidé.

Science Parks Kickstartprogram startar 20 februari

Är du i starten av att bli företagare, eller går i starta-eget-funderingar? Då är Kickstart något för dig. Den 20 februari kickar allt igång.

Fem tillfällen på olika platser i regionen

20 februari 17.30 i Vaggeryd

I Vaggeryd handlar träffen om mål, vision, idéutveckling, företagsstart och NABC-modellen. NABC står för Need, Approach, Benefit och Competition. Modellen ger ett stöd för att definiera affärsidén och tänka igenom vilket värde din idé har för de tänkta användarna eller kunderna.

Science Parks affärsutvecklare går igenom hur du utvecklar din idé till en affärsidé. Ni tittar på hur du hittar till dina kunder och vilka kanaler som kan vara lämpliga. Ni ser även på olika affärsmodeller och vad du ska på när du startar företag.

27 februari 17.30 på Hylténs Industrimuseum i Gnosjö

På andra träffen kikar ni på hur man bygger ett starkt varumärke. Nu går ni även igenom hur du får förståelse för hur ditt företags ekonomi fungerar. Chrille Petersson, från Sprint Works AB, lär ut grunden för ett starkt varumärke. Denna kväll handlar även om bokföring och deklaration.

5 mars 17.30 på Gummifabriken i Värnamo

Emilia Sundberg, som är hållbarhetsansvarig på Science Park, hjälper dig att fundera på hur du skapar ett hållbart företag. Den här kvällen handlar även om vad som är viktigt när det gäller avtal och affärsjuridik.

12 mars 17.30 på Enter Gislaved

Martin Harbäck ger dig nycklarna till hur du hittar bästa finansieringen. En av de viktigaste nycklarna är att komma igång med försäljningen. Detta gås igenom under kvällen.

19 mars 17.30 på Science Park Towers i Jönköping

Moderskeppet ger en rolig föreläsning och workshop om digital marknadsföring. Kvällen handlar om hur du använder internet som ditt skyltfönster, hur du kan väcka intresse och skapa värde för dina kunder digitalt.

Tre kvinnor sitter vid ett bord med datorer på bordet.