1. Viktigt meddelande: Eldningsförbud i hela länet
Gnosjö kommun logotype
Fasad med Gnosjö kommuns logotyp.

Rehab och spa på sluttampen

Senast uppdaterad 03 maj 2023

På mässan den 26 april finns det möjlighet att få en kik på den nya rehabanläggningen med spa, även om det ännu är något av en byggarbetsplats.

Töllstorps rehab och spa står snart redo att möta allmänheten. Den 12 maj är det slutbesiktning av bygget. Under mässan ”Hälsa hela livet” fanns möjlighet att få se sig omkring i lokalerna. Än så länge är det en byggarbetsplats där det arbetas febrilt i alla hörn. I en vrå syns elskåpet där ett virrvarr av kablar från alla hörn och kanter leder in. Nu ska brandlarmet installeras.

Man framför elskåp.

Ludvig Jarenmark-Pettersson från Elajo installerar brandlarmet.

Minimalism döljer komplex konstruktion

Christoffer Karlsson från Naij Bygg berättar.

– Man kan tycka att byggnaden är minimalistisk i sitt utseende, men bakom varenda golvplatta eller vägg döljer sig ett gytter av rör och kablar. Allt ska fungera i en sådan här byggnad. Det har varit en speciell tid för oss, med ett speciellt bygge. Det är inte var dag man bygger ett badhus. Nästa gång är vi väl förberedda. Man lär sig mycket av ett sådant här bygge.

En man står framför ett badhus som byggs.

Christoffer Karlsson på Naij Bygg har snart fört bygget i hamn.

Bygget har varit i gång i mer än ett år och nu är byggarbetarna inne på sluttampen. Fortfarande ligger skyddande papp på golvet och plast sitter runt metalldetaljerna i kneippbadet och på andra detaljer. Bubbelpoolen är på plats, ångbastun ser ut som en gråsvart tunnel av skiffer. Du kan nästan känna dig som att du befinner dig i en järnvägstunnel. Detaljerna är av grafitgrå sten, metall och ek. Gedigna material som håller i längden.

– Om man räknar ihop hur många som arbetat med bygget så är vi uppe i ungefär 200 man. Nu den här sista tiden är vi ungefär 25 personer på plats varje dag.

Det är många saker som ska vara på plats och det är fantastiskt att bygget snart är klart. Byggtiden har varit besvärlig då många leveranser blivit försenade til följd av allt som hänt i vår omvärld. Ett sådant här bygge är en fjäder i hatten för Naij Bygg.

En tillgång för bygden

Nu får man föreställa sig att om ett halvår så är Töllstorps rehab och spa i full gång. Här kommer personer kunna ta del av träning i bassängen med höj- och sänkbar botten, få njuta av ångbastu och förbättra sin cirkulation med kneippbadet.

En man plockar bort plastskyddet från en bubbelpool.

Christoffer avtäcker bubbelpoolen som är på plats.

Rehabavdelningen är en investering som på många vis fullbordar Töllstorpsområdet. Redan idag har området många strängar på sin lyra. Här hittar du simhall, discgolfbana, japanskt skogsbad, vandringsleder, utegym, innegym, fotbollsplaner, ninja- och motorikbana och mycket mer.