ritad personfigur på en krit-tavla som håller på att klättar upp för trappsteg.

Arbetssökande

Du som är arbetslös och har behov av extra stöd kan få hjälp av kommunens Arbetsmarknadsenhet, AME, för att hitta vägar mot arbete eller studier. Vi vänder oss till dig som är 16 - 64 år.

För att delta i Arbetsmarknadsenhetens insatser kan du kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen eller din socialsekreterare på försörjningsstödet.

Som deltagare i verksamheten får du en personlig arbetscoach som hjälper dig att uppnå dina mål. AME erbjuder kompetenshöjning genom utbildning och arbetsträning inom offentlig och privat sektor.

Arbetsmarknadsenheten samarbetar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Gnosjöandans Näringsliv, Gnosjöandans kunskapscentrum och Finnvedens samordningsförbund.

Om du har blivit arbetslös

Om du blivit arbetslös är det viktigt att du anmäler dig hos Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag. Du kan endast få ersättning för dagar du är anmäld som arbetslös hos Arbetsförmedlingen.

Exakt vad som gäller för dig när du blir arbetslös är olika beroende på hur din situation har sett ut tiden innan arbetslösheten.

Besök Arbetsförmedlingens webbplats Länk till annan webbplats. för mer information om vilka möjligheter som finns för arbetssökande.

När du som företagare är i behov av arbetskraft

Är du företagare och är i behov av arbetskraft, ta kontakt med Åsa Kemper som hjälper dig vidare. Åsa når du på telefon 0370-33 12 41
eller asa.kamper@gnosjo.se

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Kontakta oss

Verksamhetschef, AME
Jakob Björnell
Telefon: 0370-33 13 23
E-post: jakob.bjornell@gnosjo.se

Arbetscoach, AME
Åsa Kemper
Telefon: 0370-33 12 41
Epost:asa.kemper@gnosjo.se