gruppbild på respresenanter från företaget Makersquare som tar emot en stor check av företrädare från kommunen.

Företrädarna från MakerSquare tar emot prischecken på 15 000 kronor.

MakerSquare - Årets nytänkare 2021 i Gnosjö

Tidigare i veckan tilldelades verksamheten Makersquare priset Årets nytänkare 2021 i Gnosjö. Priset på 15 000 kronor delades ut av Science Park som kommunen är en del av.

Juryns motivering

- MakerSquare är ett initiativ från bland annat Gnosjö Automatsvarvning som är till för att skapa en fysisk och digital mötesplats för studenter, designers och yrkesverksamma inom industrin. Målet är att samla all den tillverknings- och materialkunskap som finns i regionen och därigenom bidra till att mer produktion stannar i Sverige. Genom MakerSquare vill initiativtagarna även bidra till att öka attraktivitet och kompetensförsörjning i regionen.

Om MakerSquare

MakerSquare för samman kunskap och erfarenhet i tillverkningsindustrin i Sverige. Grundat i Gnosjö kommun jobbar verksamheten för att behålla och utveckla produktionen i Sverige. Det är ett nätverk av allt från producenter, materialleverantörer, konstruktörer och logistiker till hållbarhetsspecialister och marknadsförare. Helt enkelt en knutpunkt för alla kompetenser som behövs för att ta en idé hela vägen till marknaden.

Om priset

Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Priset delas ut årligen i Jönköping läns alla kommuner, till en eller flera personer som tänker nytt och banbrytande inom sin bransch eller företag.

Läs mer om priset och pristagarna på Science Park Jönköpings webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: