EU-fonder och program

Genom Sveriges EU-medlemskap har alla svenska kommuner fått tillgång till ett stort antal EU-fonder och program som erbjuder finansiering av utvecklingsprojekt. Programmen är en viktig del av kommunens utvecklingsarbete då de möjliggör projekt utanför ordinarie verksamhet.

En stor del av EU:s projektstöd kan även sökas av företag och ideella föreningar. I viss utsträckning kan även enskilda privatpersoner söka EU-medel. Det handlar då främst om stöd till jord- och skogsbrukare men även informella och formella grupper av ungdomar kan söka stöd.

I Gnosjö kommun är det respektive förvaltning eller bolag som stödjer företag och föreningar i ansökningsprocessen. Till sin hjälp har de i sin tur en EU-projektsamordnare som arbetar med att stödja kommunens verksamheter med projekt. Desutom finns det ett antal informationskontor i Sverige som vänder sig direkt till allmänheten: Europa Direkt Jönköpinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av dem.

 

Tips inför din EU-projekt ansökan

Guide till EU-projektansökan 2014-2020PDF

 

Hitta en lämplig EU-fond

eufonder.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en sökfunktion för ett antal av de fonder som är aktuella för sökning.

 

Senast uppdaterad: 2019-11-04

Kontakta oss

Utvecklingsledare
Vakant

kommunstyrelse@gnosjo.se
Kommunkansliet 0370-33 10 00