Hemtjänstpersonal i Gnosjö kommun

Vår hemtjänst är bäst i landet

Sveriges bästa hemtjänst finns i Gnosjö kommun. Det meddelar idag SPF Seniorerna som för första gången har tagit fram ett hemtjänstindex.

– Det här är jättehedrande, vi är glada och stolta, säger socialchef Elisabeth Andersson.

SPF Seniorerna har tagit fram ett kvalitetsindex för alla kommuners hemtjänst, utifrån äldres behov och önskemål. De har tittat på allt ifrån hur enkelt det är att hitta information på kommunens webbplats, till kvalitén på utförandet av hemtjänsten. Hur biståndsbedömningen fungerar och vilka möjligheter det finns att påverka är också med i bedömningen.

– Vi är särskilt stolta över att vi har 100% nöjdhet med personals bemötande, säger Elisabeth Andersson.

Hillevi Nydén har hemtjänst sen en tid tillbaka och är mycket nöjd.

– Hemtjänsten är toppen, många skratt och bra hjälp, säger Hillevi Nydén.

Disa Larsdottir som arbetar som biståndshandläggare har den första kontakten med de som önskar hemtjänst.

– Många upplever att de blir hörda och verkligen får den hjälp de behöver, säger Disa Larsdottir.

Här trivs personal och stannar länge

Elisabeth Linderos som är enhetschef för hemtjänsten berättar att det är väldigt låg personalomsättning i vår kommun. Något som har stor betydelse för hur hemtjänsten upplevs. Det blir en trygghet för brukare att möta samma personal.

– Hos oss trivs och stannar personal länge. Vi har också bra planering i vår verksamhet med stabila gruppledare, berättar Elisabeth Linderos.

Enhetschef Elisabeth Linderos och biståndshandläggare Disa Larsdottir.

Hemtjänstgrupperna i kommunen nås av nyheten och berättar varför de trivs så bra.

– Stöttning och glada stunder med kollegor har vi i överflöd. Men det absolut bästa är mötet med brukarna. Alla historier man får höra, och den erfarenhet vi får del av, berättar personalen samstämmigt.

De berättar också att arbetet är varierande, självständigt och att de får fatta många egna beslut.

Under onsdagen är socialchef Elisabeth Andersson, tillsammans med medarbetare, på plats i Stockholm för att ta emot utmärkelsen och deltar på ett seminarium.

Socialchef Elisabeth Andersson.