Julbelysningen tänds som vanligt

Idag smyckas stationshuset i Gnosjö med ljusslingor i LED. Den traditionsenliga julbelysningen på lyktstolparna är också snart på plats.

Ett nytt beslut har tagits i frågan kring vilken julbelysning som ska lysa upp i vintermörkret i år. Tidigare har vi gått ut med att enbart granar och stationshuset kommer tändas. Nu är det klart att vi även monterar julbelysningen på lyktstolparna.

Att avstå från julbelysning har aldrig handlat om att spara några större summor pengar, förklarar kommunalråd Kristine Hästmark. Istället har det varit ett signalvärde som varit viktigt under rådande energiläge.

– Från politikens sida märker vi att budskapet gått fram såväl i hemmen som på arbetsplatser. Tillsammans har vi lyckats hålla användandet av el nere, säger Kristine Hästmark.

Nu har därför politikerna tagit beslut om att lysa upp kommunen i vintermörkret. Samtidigt kvarstår budskapet om att vara återhållsam och energismart. LED-teknik kommer användas på all julbelysning, med något enstaka undantag.

I övrigt fortsätter vi arbetet med energibesparande åtgärder som exempelvis sänkt inomhustemperatur och installation av smart teknik.

Du hittar alltid den senaste informationen om våra åtgärder i energifrågan på gnosjo.se. Länk till annan webbplats.