Öppna förskolan startar 26 september

Nu drar det ihop sig inför starten för öppna förskolan på familjecentralen i Gnosjö. 26 september slår den upp dörrarna för föräldrar med barn från noll till sex år.

- Vi vill välkomna alla föräldrar och barn till oss på öppna förskolan. Äntligen är vi igång!

Våra öppettider

Måndagar och Torsdagar klockan 9.00 till 11.30.
Tisdagar klockan 13.00 till 15.30.
Tiderna kan komma att ändras allt eftersom, beroende vilka tider som passar besökarna bäst.

Unikt att ha allt samlat på en plats

Kvinno- och barnhälsovården har redan dragit igång sen några veckor på familjecentralen, men öppna förskolan och kuratorn har fått vänta tills leveransen av möbler äntligen kommit på plats. Gnosjö kommun är den sista av kommunerna som får sin familjecentral på plats i länet. Men då ska man veta att Jönköpings län är en föregångare i Sverige.

- Jönköpings län är vi unika med att ha alla fyra benen med på alla våra familjecentraler – förskola, kvinnohälsovård, barnhälsovård och kurator, berättar Karoline Johansson, förskollärare på öppna förskolan.

Många fördelar för dig som förälder

Monica Karlsson, kurator, som tidigare arbetat på Familjecentralen i Värnamo, har plockat med sig erfarenheter därifrån och är full av entusiasm.

Karoline och Monica har haft ett stort arbete med att föra allt i hamn. Att möblerna inte kommit förrän i veckan är lätt att förbise. Nu är de äntligen i gång!

Just att ha allt på samma plats, som berör den blivande föräldern och de små barnen inom både hälsa och utveckling är en väldig fördel, både för personalen och den enskilde. Att alla fyra professionerna har nära till varandra gör samarbetet lättare. Samtidigt, som syskonet ska vaccineras eller komma på kontroll, kan det andra barnet följa med och träffa andra barn på öppna förskolan.

Här finns öppna förskolan

Du hittar öppna förskolan på familjecentralen som ligger på Järnvägsgatan 54, alldeles intill Hammargården i Gnosjö tätort. Här finns en stor parkering att ställa bilen på.