Två pojkar utklädda till Cowboys äter churros.

Det blir nog inte churros till lunch, trots att maten lagas á la Vilda Västern. Pressbild: High Chaparral

High Chaparrals kök stöttar i höst

Äldreboendet Rosendals kök ska renoveras. Tanken har varit att det ska göras i sommar, men så kom en snilleblixt. Kanske High Chaparrals kök kan ersätta kommunens i höst? Så blir det, och detta gör att renoveringen kan ta sin tid utan stress.

Att vara utan kök är besvärligt även om man är en privatperson och bara behöver laga mat till sin egen familj. Håkan Andersson, fastighetschef och Eldin Salihovic, kostchef, har slitit sitt hår för att kunna få fram en lösning där verksamheten blir lidande så lite som möjligt under köksrenoveringen på Rosendal. Den första tidsplanen innebar att köket skulle vara stängt över sommarlovet. Men detta skulle innebära att det inte fanns utrymme för några förseningar eller eventuella misstag.

Utnyttja resurser som finns nära

På kommunstyrelsen den 7 juni lade Håkan fram det kreativa förslaget, om att vänta med renoveringen tills turistmagneten High Chaparral stänger ner efter sommaren. Köket på vilda-västern-staden klarar av att laga 1 500 portioner per dag. Det är just detta, som löser den svåra ekvationen att få fram så mycket mat, så att varken skolbarnen eller de boende på Rosendal blir utan. Wisam Salim, F&B Manager på High Chaparral, har dessutom varit vänlig och sänkt den tänkta hyran. Den 22 juni skrivs kontraktet.

Sann Gnosjöanda att samarbeta

I Gnosjö vet vi att uppfinningsrikedomen alltid varit stor. Draget att hyra köket på High Chaparral är just en sådan lösning, som visar på Gnosjöandan i ett nötskal – okonventionella lösningar och samarbeten för allas bästa.

Kommunen kommer att hyra köket från den 8 september. Personalen och maten kommer att behöva skjutsas, men allt finns med i den nya planen. Allt det praktiska är löst och detta är en lösning, som fungerar bra för alla parter.