Lucas Rundén får Emax-stipendium

Gnosjö kommun och Gnosjöandans Näringsliv uppmärksammar den unge entreprenören Lucas Rundén med stipendiet Emax.

Som en del i satsningen på ungt entreprenörskap delar Gnosjö kommun i samverkan med Gnosjöandans näringsliv, ut ett stipendium till en ung entreprenör i kommunen, för att uppmärksamma och stärka denne i sitt entreprenörskap. Stipendiet innebär deltagande på eventet Emax i på Chalmers Göteborg där hundra unga entreprenörer från hela Sverige samlas. Stipendiet 2022 tilldelas Lucas Rundén.

Stipendiet ska lyfta unga entreprenörer

Gnosjö kommun och Gnosjöandans Näringsliv har under platsvarumärket Gnosjöandan gått ihop med organisationen Emax för att uppmärksamma unga entreprenörer i kommunen med stipendiet Emax. Detta ämnar lyfta unga entreprenörer, som visat upp ett extra driv och innebär att entreprenören får delta på eventet Emax. Detta pågår under fem dagar och innehåller föreläsningar, workshops, nätverkande och mycket mer på Chalmers i Göteborg. Det är första gången detta stipendium delas ut av Gnosjö kommun tillsammans med Gnosjöandans näringsliv.

Unga entreprenörer behöver stöttning

– För Gnosjö kommun är det viktigt att stötta våra ungdomar. Det är ett ständigt pågående arbete och vi är glada över att tillsammans med Gnosjöandans Näringsliv få ge detta stipendium till Lucas Rundén. Lucas har visat upp en entreprenörs- och innovationsanda, som tar Gnosjöandan till nästa nivå med sitt UF-företag Noll Deponi, som nyss tog storslam på SM i Ung Företagsamhet. Något han gjorde tillsammans med Selma Hästmark och Emil Falk. Vi är glada och ser fram emot att låta honom ta nästa steg i sitt entreprenörskap på EMAX 2022, säger Anna Engström, kommundirektör.

Emax rekommenderas av andra unga

Från 19 till 23 juni kommer alla stipendiater att vara med på Emax och blir därmed även del i nätverket på över 4 000 personer som har varit på Emax Sverige, Nordic, Norge och Kenya. 99 procent av tidigare deltagare rekommenderar Emax till andra unga entreprenörer.

Emax, som ständigt utvecklas, har en historia av höga utvärderingsbetyg och är ett mycket uppskattat inslag hos stipendiaterna när de ska utvecklas i sitt entreprenörskap.

Näringslivet behöver framtida stjärnskott

– Från näringslivets sida är vi glada att det föds nya entreprenörer. Vi är i behov av framtida stjärnor som kan axla och bygga framtidens företag. För oss är det självklart att bidra till nya stjärnskott. Samtidigt är det roligt att få sätta Gnosjöandan på kartan och hålla den levande även för kommande generationer, säger Göran Göhlin ordförande i Gnosjöandans Näringsliv.

De globala målen tidigt i processen

Emax har arrangerats sedan 2002 och som en del av entreprenörsutbildningen kommer deltagarna tävla genom att arbeta fram idéer och koncept kopplat till FN:s Globala Mål.

– Det ska bli otroligt intressant att se vad deltagarna kan komma på för idéer. Vi vet att vår tävlingsprocess fungerar väl och att kunna involvera de Globala Målen tidigt i entreprenörsresan är viktigt. Att kombinera affär med lösningar på problem, som också gör världen bättre kommer bli avgörande för att lösa de utmaningar vi alla står inför, avslutar Emax VD Jonathan Rudman.