Ett bi på en solros

Dags att nominera till Klimatpriset

Vem som helst är fri att nominera en organisation, en person eller ett initiativ i Jönköpings län, som bidrar till Klimatprisets kriterier. Sista nomineringsdag är 15 augusti.

I år är det tio år sen Klimatrådet Jönköpings län delade ut det första Klimatpriset. Då, 2012, gick det till Sävsjö Biogas. Nu är det dags att nominera någon person, organisation, eller initiativ, som varit ett gott exempel inom klimatfrågan. Kanske finns det någon väl värd att nominera i Gnosjö kommun?

Här hittar du nomineringsformuläret på Länsstyrelsen Jönköpings hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förra året gick priset till Fagerhults Belysning, vilka tänkt mycket på hållbarhet i sin produktion. Här kan du läsa om deras hållbarhetslöfte. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Då var motiveringen:

”2021 års klimatpris tilldelas Fagerhults belysning som genom sitt gedigna miljö- och hållbarhetsarbete visar hur ett belysningsföretag kan bidra till klimatomställningen och göra Jönköpings län till ett klimatsmart plusenergilän. Fagerhults belysning har med sin unika lansering av en belysningsarmatur av papp visat att innovation och nytänkande går hand i hand med ett framgångsrikt klimatarbete. Att Fagerhults belysning medvetet inte söker patent eller skydd för sin innovation, utan istället aktivt delar med sig till andra, ger ringar på vattnet både i Jönköpings län och resten av Sverige.”

Låt oss hitta nya goda exempel!

Senast uppdaterad: