Björn Thorsson kastar iväg en disc.

Välkommen till invigningen av nya discgolfbanan

Nu står den äntligen färdig; den nya discgolfbanan i Töllstorpsområdet i Gnosjö. På tisdag den 3 maj invigs den och vi välkomnar dig, familjen och vänner att vara med under eftermiddagen.

Discgolf är en aktivitet som passar hela familjen. Den påminner en del om både frisbee och golf. Den 3 maj inviger vi banan och då kan du passa på att testa sporten. Vi bjuder på kaffe, saft och korv med bröd under hela eftermiddagen och vid 17-tiden hålls invigningstal av Kristine Hästmark (M) som är kommunstyrelsens ordförande.

På plats under dagen finns även Dieter Johansson från Värnamo Frisbee Club. Han har tagit flera medaljer i världsmästerskapen i Double Disc Court och har även ett EM-guld i Allround.

Tillsammans med andra representanter från Värnamoföreningen kommer de ge dig bra tips och instruktioner om hur du spelar.

Datum, tid och plats för invigning

  • Datum: 3 maj.
  • Tid: klockan 16.00-19.00, invigningstal klockan 17.00. Uppträdande av Gnosjö Brassband klockan 18.00.
  • Plats: Töllstorpsområdet i Gnosjö. Du ser var du ska ta vägen när du kommer till sport- och simhallen.

Kort om discgolf

Banan i Töllstorp består av 9 hål. Sporten passar yngre som äldre och påminner dels om golf genom reglerna, men även om frisbee genom discen som man kastar. Sporten går ut på att kasta discen i metallkorg på så få kast som möjligt.

Senast uppdaterad: