Kristine Hästmark och Johan Malm hissar upp den ukrainska och svenska flaggen i var sin flaggstång.

Ukrainska flaggan hissas

I solidaritet med det ukrainska folket hissar Gnosjö kommun idag den ukrainska flaggan jämte den svenska utanför kommunhuset i Gnosjö.

Rysslands invasion av Ukraina har skapat den allvarligaste säkerhetspolitiska situationen i Europa sedan andra världskriget. En invasion som leder till oro, osäkerhet och ett omfattande lidande. Idag hissar vi den ukrainska flaggan jämte den svenska som en symbol för solidaritet med det ukrainska folket. Flaggningen i sig blir också en symbol för demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Vi känner djupt för det Ukrainska folket.

- För två veckor sedan hade det ukrainska folket samma liv som vi. Nu har det slagits i spillror, säger Kristine Hästmark (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Det kan tyckas som en liten gest, men det är viktigt att vi visar solidaritet och stöd med det ukrainska folket, sa Johan Malm (C), kommunfullmäktiges ordförande.

Hissas varje torsdag

Den ukrainska flaggan kommer framöver att hissas varje torsdag som en solidaritetshandling.

Den ukrainska flaggan bredvid den svenska flaggan vajar i var sin flaggstång.