2021 års kulturstipendiater Lennart Alves och Anders Bergman.

2021 års kulturstipendiater Anders Bergman (till vänster) och Lennart Alves.

2021 års kulturstipendiater uppmärksammade

Under torsdagskvällens fullmäktigemöte uppmärksammades 2021 års kulturstipendiater.

Kommunen är glada att kunna tilldela 2021 års kulturstipendium till Lennart Alves och Anders Bergman. Det var tänkt att stipendiaterna skulle uppmärksammas redan förra året, men på grund av pandemin har det fått skjutas upp.

Vi säger stort grattis till Lennart och Anders som tillsammans får dela på stipendisumman 10 000 kronor.

Lennart Alves, kulturstipendiat 2021

Motivering:

Lennart har alltid tagit emot besökare med stor värme och fått även den nyaste eller mest skeptiska besökaren att gå därifrån med ett nyfött kulturintresse. Hans guidade turer i utställningarna har varit lika proffsiga som de man har fått på Moderna Museet. Lennart har också varit drivande bakom idén med en konsthelg. Under konsthelgen blev Gnosjö centrum levande, man kunde gå runt och titta på tavlor och träffa folk som kom hem till Gnosjö. Lennart har även anordnat en Pippi Långstrump-sommar som var uppskattad av alla barn.

Anders Bergman, kulturstipendiat 2021

Motivering:

Anders Bergman studerar till organist på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, innan dess studerade han piano på Billströmska folkhögskolan i två år. Under sin tid som studerande har Anders givit flera konserter i kyrkor, bland annat Skara domkyrka och Göteborgs domkyrka. Han har också gjort ett konsertsamarbete med Gnosjö musikskola mars 2019, då han tillsammans med musikskolans stråkelever spelade film- och spelmusik i Gnosjö kyrka. Konserten gavs för Bäckaskolans elever klass 7–9 samt för allmänheten på kvällen.