Byggarbetet nu igång för ny förskola i Hillerstorp

Nu har arbetet med att bygga en ny förskola i Hillerstorp kommit igång. I förra veckan togs det första spadtaget inför såväl förskolebarn som politiker, tjänstemän och andra intresserade.

Den nya förskolan byggs på Sunds Väg, Den kommer att rymma sju avdelningar med möjlighet till en åttonde avdelning. Totalt kommer man kunna ta emot upp till 120 barn. Går allt enligt plan öppnar den nya förskolan runt årsskiftet 2022-2023.

- Det är en stor och viktig satsning för hela Hillerstorp, säger Kristine Hästmark (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Förskolan är en viktig faktor för att barnfamiljer ska vilja bo, arbeta och leva i en ort. Därför känns det helt rätt att vi nu göra denna satsning i Hillerstorp, säger Hästmark.

Det finns ett stort behov av en ny förskola på orten, berättar Hästmark. Det har på senare år blivit en större efterfrågan på förskoleplatser. Det har man löst med hjälp av kommunens fastighetsbolag Järnbäraren som man hyrt lokaler av och även nyttjat lägenheter som byggts om till förskola. När den nya förskolan står färdig, ersätter den flera förskolor som idag finns i Hillerstorp, exempelvis Ekorren, Trollsländan, Fjärilen och Törestorp. De lokaler som bli tomma efter flytten kommer Järnbäraren att renovera och sedan hyra ut som bostäder.

Ändamålsenliga fräscha lokaler

Det råder en bred politisk enighet kring att bygga den nya förskolan. Satsningen, på närmare 60 miljoner kronor, ligger rätt i tiden säger Markus Kauppinen (S), oppositionsråd och kommunstyrelsens 2:e vide ordförande.

- Vi kommer få fräscha, ändamålsenliga lokaler och en god arbetsmiljö för såväl barnen som personalen, säger Kauppinen.

Även kultur- och utbildningsutskottets ordförande Jan-Olof Bengtsson (M), är glad för att byggnationen av den nya förskolan nu är igång.

- Det känns mycket roligt att vi gör den här satsningen på våra barn och unga. Det blir ett lyft för hela Hillerstorp, säger Bengtsson.

Bildspel från första spadtaget för ny förskola

Senast uppdaterad: