Bildcollage på årets ungdomsledarstipendiater

Grattis till årets ungdomsledarstipendiater

Nu har årets alla tre ungdomsledarstipendiater blivit uppmärksammade. Kommunen riktar ett stort tack och gratulerar Ingvar Lindqvist, Andreas Engvall och Roger Nilsson för allt det fina arbete de lägger ner för kommunens ungdomar.

Gnosjö kommun vill genom stipendier till ungdomsledare främja frivilliga ledarverksamheter och därigenom stödja föreningslivets fostrande och samhällsnyttiga arbete. Ledaren skall ha varit verksam i sin uppgift i föreningen under, minst, de tre senaste åren. Stipendiet är avsett att användas för studier av ungdomsverksamhet, ledarutbildning eller annat liknande ändamål. Stipendiaterna utses av allmänna utskottet.

Stipendiesumman är på totalt 10 000 kronor, och i år delas det av tre personer. Ingvar Lindqvist för Hillerstorps missionsförsamling får hälften av prissumman. Andreas Engvall och Roger Nilsson för Gnosjö IF delar på den andra hälften.

Motiveringar till årets stipendiater

Andreas Engvall och Roger Nilsson blir uppmärksammade med blommor och diplom. Runt om den står ett antal barn och ungdomar som är glada.

Andreas Engvall och Roger Nilsson, Gnosjö IF

Motivering: Dessa personer är förebilder som ledare sedan många år tillbaka. De är båda engagerade och har tagit initiativ till After school-verksamheten där dom lägger ner mycket tid och gör ett fantastiskt arbete för ungdomar i Gnosjö och Hillerstorp.

Roger Nilsson poserar i scoutkläder. I händerna håller han en bukett blommor och ett diplom.

Ingvar Lindqvist, Hillerstorps missionsförsamling

Motivering: Ingvar har varit ledare sedan 1995 och har varit en stöttepelare i Hillerstorps UV-kår med inriktning på mini UV-scouter. För Ingvar är det inte bara en fritidssysselsättning att vara fritidsledare utan en livsstil. Under mer än 25 år har han varit en viktig kugge i Hillerstorp UV-kår.

Senast uppdaterad: