rallybil som åker fort på en grusväg i en skog.

Fotograf: Joel Carlsson

Gasen i botten under Rally-SM

Nu har du chansen att kunna se Sveriges bästa rallyförare göra upp i finalen av rally-sm. Den 24 och 25 september genomförs evenemanget i Gnosjö och Vaggeryds kommuner.

Det blir rally på högsta nivå med specialsträckor över i såväl Gnosjö som Vaggeryds kommuner. Tävlingen är den sista av fyra deltävlingar i svenska mästerskapen i rally.

Det är ett stort arrangemang som ska genomföras. Med ett hundratal tävlande, bilar, depåpersonal, sponsorer och publik är det mycket som ska klaffa. Tävlingsledningen har en rejäl lista med uppgifter att bocka av innan tävlingsdagarna. En stor del av arbetet handlar om att samordna alla funktionärer.

Extra roligt att en del av tävlingen går i Gnosjö kommun

Tävlingen arrangeras av Skillingaryds Motorklubb och går framför allt i olika delar av Vaggeryds kommun. Men flera av del-sträckorna går även i Gnosjö kommun, vilket är mycket roligt, och viktigt. Arrangören räknar med omkring 10 000 besökare, baserat på tidigare års besöksstatistik. Många av besökarna kommer från andra delar av landet och behöver bo, äta och även kunna ta del av omgivningarna i vårt närområde.

Start, mål och prisutdelning

Högtidlig start och invigning av tävlingen sker i Klevshult fredagen den 24 september kl 18. Femton sträckor körs under helgen. Fyra sträckor på fredagkvällen och elva på lördagen. Flera av sträckorna körs två gånger. På lördag förmiddag har de tävlande ett kort uppehåll i Vaggeryd och sedan är det målgång med prisutdelning i Klevshult cirka 16.30 på lördagen.

Skillingaryds Motorklubbs webbplats Länk till annan webbplats. hittar du mer information om tävlingarna.

Coronasäkert evenemang

Då publikplatserna är utspridda i skogen utmed grusvägarna som det körs på går det med de riktlinjer, råd och restriktioner som gäller när tävlingen genomförs att hålla ett coronasäkert avstånd.

Senast uppdaterad: