flera målade ägg på ett bord. På ett av äggen står det skrivet "covid-19"

Ta ansvar för dig själv och andra i påsk

Påskhelgen är här vilket innebär att många av oss invånare kommer att vara lediga. Tyvärr gäller inte samma sak för smittspridningen av coronaviruset.

Smittspridningen i vår region ligger fortsatt på en hög nivå, framför allt bland medelålders och yngre. Därför är det viktigt att vi alla, även under påskhelgen tänker på vem vi träffar och på vilket sätt. Vi behöver alla ta vårt egenansvar och följa de råd och rekommendationer som finns för att förhindra att smittan sprids vidare.

  • Stanna hemma och testa dig vid symtom.
  • Tvätta händerna.
  • Begränsa nya nära kontakter, umgås bara i en mindre krets.
  • Handla ensam. Om du behöver handla inför påsken försök i möjligaste mån att ge dig ut i butikerna ensam. Om färre personer det rör sig i våra affärer samtidigt, undviks trängsel.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Var extra försiktig om du besöker personer som är 70 år eller äldre, eller som tillhör en riskgrupp.

Öppet för provtagning annandag påsk, 5 april

Under påskhelgen kommer vårdcentralen Bra liv hålla öppet för provtagning den 5 april, annandag påsk. Platsen för provtagning denna dag är distriktsköterskamottagningen i Hillerstorp.

Statistik över antal som hittills vaccinerats

Hur många som vaccinerats hittills kan du ta del av genom Folkhälsomyndighetens interaktiva karta. Notera att du får klicka dig fram till Gnosjö kommun i kartan för att hur det ser ut hos oss just nu.

Veckostatistik över antal smittade av covid-19

Hur smittspridningen ser ut kan du följa i Folkhälsomyndighetens webbtjänst där de publicerar veckostatistik över bekräftade fall av covid-19. Det går att klicka sig ända ner till kommunnivå.

Senast uppdaterad: