Kronprissesan Victoria och Prins Daniel syns på en dator skärm under ett videomöte med Kristine Hästmark.

Intressanta samtalsämnen när kommunen deltog i videosamtal med kronprinsessparet

Under fredagens eftermiddag deltog kommunstyrelsens ordförande, Kristine Hästmark, i ett videosamtal med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Samtalet bjöds in till på initiativ av Kronprinsessan och Prinsen då de är intresserade av hur vår kommun hanterar pandemin, vad vi har för utmaningar och hur vi ser på kommunens framtidsutsikter.

- Det var ett roligt och intressant samtal. Det betyder mycket att kronprinsessparet engagerar sig i hur vi har det ute i landets kommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Kristine Hästmark (M).

Gnösjöandan lever i allra högsta grad

En stor del av samtalet handlade om hur kommunen hanterar pandemin. Kristine Hästmark berättade om det goda samarbetet som finns mellan kommunen, näringslivet och civilsamhället, om hur företagen ställer upp. Flera företag har under pandemin skänkt material och lånat ut plastsvetsar till kommunens arbetsmarknadsenhet som kunnat producera skyddsutrustning. Frivilliga, föreningar och kyrkor har engagerat sig och hjälpt till. Flera företag, bland annat Gnosjö konstsmide överlämnade munskydd som man fått men inte hade användning för.

- Vi är smått unika i Gnosjö kommun när det gäller samarbetet mellan kommun och näringsliv. Det märks gång på gång att våra företag, hela samhället värnar om kommunen och platsen de verkar i. Gnosjöandan lever i allra högsta grad, säger Kristine Hästmark.

Vi spenderar mer tid utomhus

Flera företag hade det svårt inledningsvis under pandemin men de återhämtade sig innan sommaren. Under samtalet pratade man även om en del företag och platser i vår kommun som fått ett uppsving under pandemin, då vi kommit att röra oss mer utomhus. Två exempel är Store mosse nationalpark som haft och har många besökare och Thule som tillverkar ”outdoor living”-produkter. Kronprinsessparet var också intresserade att veta mer om hur äventyrsparken High Chaparral arbetat för att kunna hålla öppet i somras, när många andra parker behövde hålla stängt.

Samtalet avslutades med ett varmt tack och en hälsning till alla medarbetare i Gnosjö kommun.

Senast uppdaterad: