en statistisk graf som visar att Gnosjö kommun legat på första plats de senaste 6 åren.

Klicka på bilden för att göra den större.

Bästa tillväxtkommun i länet – för sjätte året i rad

Det går bra för näringslivet i Gnosjö kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i hela Jönköpings län. Det menar kreditupplysningsföretaget Syna som varje år, sedan 2007, delar ut priset ”Bästa tillväxt”.

Det är nu sjätte året i rad som Gnosjö kommun hamnar på första plats, vilket förstås glädjer Kristine Hästmark (M), som är kommunstyrelsens ordförande.

- Helt fantastisk att företagen i vår kommun går så bra att vi tilldelas priset för sjätte året i rad. Trots detta mycket annorlunda år med en rådande pandemi visar våra företagare på en otrolig klurighet och entreprenörsanda som aldrig slutar förvåna, säger Kristine Hästmark.

Gnösjöandan lever i högsta grad

Katrin Svensson som är näringslivsutvecklare i kommunen ser i sitt dagliga arbeta att företagande i kommunen präglas hela tiden av att se möjligheter istället för problem parat med en viss försiktighet. Att det alltid finns en lösning och när man inte lyckas på första försöket tar man nya tag för att uppnå sin målsättning.

- Lägg därtill generositeten företagen emellan. När de inte kan själva, tipsar de gärna om någon annan som kan åta sig uppgiften. Man gläds åt andras framgångar lika mycket som sina egna. Det skapar ett gott klimat som kommer alla till del, säger Katrin Svensson.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra. Priset Bästa Tillväxt, som delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. På andra respektive tredje plats kommer Tranås och Gislaveds kommun.

Senast uppdaterad: