Två händer som sticker ut ur varsin datorskärm. Den ena handen håller i ett visa-kort. Den andra handen håller i en papperspåse.

Kommunen bland de bästa i landet på konsumentvägledning

Gnosjö är den tredje bästa konsumentkommunen i hela landet. Det visar tidningen Råd & Rön´s senaste undersökning.

Tidningen har tillsammans med sin ägare, den ideella organisationen ”Sveriges konsumenter” granskat och sedan rankat Sveriges kommuner utifrån fyra kriterier:

  • invånarnas tillgång till konsumentvägledning
  • invånarnas tillgång till budget- och skuldrådgivning
  • hur bra kommunerna är på livsmedelskontroll
  • invånarnas tillgång till kontanter

Undersökningen bygger på statistik från såväl Konsumentverket, som Livsmedelsverket och länsstyrelserna i vårt land. Sammantaget placerar sig Gnosjö kommun på tredje plats i hela landet.

- Det känns roligt att få ett kvitto på att vi arbetar på ett genomtänkt, smidigt och bra sätt gentemot våra invånare. Det är viktigt att vi ska kunna ge bra stöd och vägledning i konsumentärenden, säger Ingrid Nyberg Johansson som är konsumentvägledare och budget- och skuldrådgivare.

Kommunen sticker ut på ett positivt sätt i undersökningen på flera sätt. Bland annat har vi inte väntetid för den som behöver budget- eller skuldrådgivning. Vi är även bäst i hela landet på att erbjuda konsumentvägledning räknat i tid per invånare.

Det är andra gången som Råd och Rön gör undersökningen. I förra årets undersökning fick kommunen betyget 72, där 100 är max. I år fick vi 85 poäng sammantaget.

Länkar till mer information

Senast uppdaterad: