Stefan och Linda FalkBoman 

Linda och Stefan FalkBoman ligger bakom den nylanserade appen för ungdomar som vill starta företag.

Ny app för unga entreprenörer

I dagarna lanseras en app som gör det möjligt för barn och ungdomar i hela landet att enkelt starta och driva företag.

Det är organisationen UngDrive, som startades av Stefan och Linda FalkBoman i Gnosjö för ett antal år sedan som har utvecklat appen.

- Den situation vi har just nu i Sverige har gjort att färre sommarjobb erbjuds till ungdomar. Därför har vi tidigarelagt lanseringen av appen för att kunna ge fler barn och ungdomar möjlighet att starta företag redan nu i sommar, säger Stefan FalkBoman.

Stefan FalkBoman berättar att barn och ungdomar med hjälp av appen kan driva laglig och försäkrad egen verksamhet. Målsman godkänner genom sitt bank-ID och tar därigenom ansvaret. En reaktion han har fått var från en förälder som uttryckte ”nu slipper vi ångest för alla regelverk och kan börja sälja”.

Visar på klurighet och nytänk i sann gnosjöanda

Nytänkandet och den handlingskraft som finns hos invånarna i vår kommun skapar ständigt positiva intryck på kommunens två kommunalråd Kristine Hästmark (M) och Markus Kauppinen (S). I ett gemensamt uttalande säger de:

- I enlighet med Gnosjöandan visar vi än en gång att vi är kluriga och beredda att ta egna initiativ. UngDrive sätter återigen Gnosjö kommun på kartan och går i bräschen med ett nytänk som ligger helt rätt i tiden, säger kommunens två kommunalråd gemensamt.

Mer information om appen

Läs mer om appen på UngDrives webbplats Länk till annan webbplats.

Ladda hem appen till din Iphone från Appstore Länk till annan webbplats.

Ladda hem appen till din Android-telefon från Play Store Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: