Andreas Stålbrand, fältsekreterare

Andreas Stålbrand är kommunens nya fältsekreterare.

Kommunens nya fältsekreterare söker nattvandrare

Andreas Stålbrand. Så heter kommunens nya fältsekreterare som kommer jobba nära barn och ungdomar.

Andreas började sin tjänst för några veckor sedan. Närmast kommer han från arbete på ett LSS-boende i kommunen. Vid sidan om arbetar han även ibland som ordningsvakt och har tidigare engagerat sig ideellt som ungdomsledare i många år.

- Det känns mycket roligt att nu få arbeta som ”fältare”. Nu vill jag bygga upp bra samarbeten, inte bara mellan ungdomar, utan även mellan ungdomar och vuxna, säger Andreas Stålbrand.

Söker nu efter nattvandrare

Som en första satsning för att bygga broar mellan unga och vuxna söker nu kommunen efter ”nattvandrare”, som Andreas ska samordna och leda. Nattvandringen är tänkt att genomföras på fredag och lördagskvällar. Han vänder sig nu till dig som är 25 år eller äldre och som är intresserad av att hjälpa göra Gnosjö kommun till en tryggare plats.

Så här kommer nattvandringen gå till

Andreas berättar att nattvandringen kommer att göras i grupper om minst tre personer. På fredagar och lördagar från nio på kvällen till midnatt kommer man antingen att gå eller cykla, beroende på vad gruppen vill. Grupperna kommer att utgå ifrån Hammargården som också blir en bas för fika och värme för de kyligare kvällarna.

- Självklart får alla nattvandrare en introduktion för hur vi ska göra och agera ute i samhället, berättar Andreas.

Nattvandringen viktig

Ungdomar som vistas ute på helgkvällar och nätter behöver ofta fler vuxna omkring sig.

Som nattvandrare skapar du som vuxen en viktig relation till ungdomar i olika situationer där de behöver ditt stöd.

Även den som normalt har det tryggt och bra hemma kan tillfälligt hamna i situationer där de behöver ditt stöd. Andra kanske helt saknar trygga vuxna i sin tillvaro. Att du som vuxen medmänniska kan finnas där för ungdomen kan betyda mycket.

Genom att nattvandra finns du där ungdomarna är, fullt synlig och tillgänglig på gator och torg. Detta skapar förtroende och trygghet genom att du ställer upp för ungdomar som behöver stöd. Det kan handla om att lyssna, medla, plåstra om, följa en bit på vägen hem eller bara låna ut mobilen.

Så här anmäler du dig

Vill du veta mer, eller anmäla dig som nattvandrare kontaktar du Andreas:

I samband med att du anmäler ditt intresse för nattvandring så kommer en lista med ditt namn, telefonnummer och mejladress sparas på en lista tillsammans med de andra som anmält sig. Detta behöver ni godkänna vid anmälan och ni kommer få skriva under ett dokument (GDPR).

Senast uppdaterad: