regionbuss som färdas på vägen

Nissaforsborna största vinnarna när Jönköpings länstrafik ändrar turerna

Nya bussar med wifi och USB-ingång på varje plats. Dessutom ändrade turer för busslinje 136 till förmån för Nissaforsborna. Det blir verklighet från och med 15 juni.

Kommunens invånare blir nu påverkade när Jönköpings länstrafik ändrar sina tidtabeller och rutter för länets regionbussar.

De största vinnarna är Nissaforsborna som efter ett antal år utan bussförbindelse återigen kan börja jobbpendla eller nöjesresa med kollektivtrafiken. Regionbuss 136 som idag går mellan Gnosjö och Jönköping med stopp i bland annat Hillerstorp och Vaggeryd, får ändrad rutt från och med 15 juni.

Den nya rutten innebär att busslinjen går mellan Hestra och Vaggeryd, med stopp bland annat i Nissafors, Gnosjö och Hillerstorp.

- Vi ha länge kämpat för att busstrafik genom Nissafors skulle bli verklighet igen. Därför känns det mycket bra att länstrafiken lyft in orten i deras sträckor och tidtabeller, säger Stefan Larsson, samhällsutvecklare och ansvarig för kollektivtrafiksfrågorna i Gnosjö kommun.

För kommunens invånare innebär 136:ans nya rutt att det blir lättare att ta sig till exempelvis Hestra, och därifrån vidare med tåg mot Borås och Göteborg. Vill man till Jönköping kommer man få göra ett byte i Vaggeryd.

Nya bussarna bättre för miljön och för arbetspendlare

Länstrafikens nya bussar som tas i bruk körs med miljövänlig biogas. Det innebär en mindre påverkan på klimatet än om man åker med andra färdmedel. Dessutom kommer det finnas trådlöst internet, wifi, på bussarna och laddningsmöjlighet via USB vid varje sittplats. Det underlättar för dig som vill arbeta på bussen.

- Miljöarbetet är viktigt för kommunen. Att Jönköpings länstrafik skaffat helt nya, fräscha och miljövänligare bussar ligger helt i linje med kommunens miljömål, säger Stefan Larsson.

Senast uppdaterad: