Vi levererar hem böckerna till dig som inte kan ta dig till biblioteket

Gnosjö kommuns folkbibliotek har många kostnadsfria tjänster som du kan ta del av hemifrån.

Vi vill berätta om några som känns extra aktuella just nu.

Boken kommer
Vi levererar hem böckerna till dig som inte kan ta dig till biblioteket. Ring eller maila oss med dina önskemål. Är det någon specifik bok du vill läsa, eller vill du att vi ska plocka ihop ett gäng böcker till dig? Vi hämtar dem sedan igen när lånetiden är slut och tar med nya om du vill det. Om du undviker kontakt så kan vi hänga kassen med böcker på dörrhandtaget.


Take away
Beställ en hämtkasse från biblioteket. Ring eller maila oss så kommer vi överens om en tid när du hämtar upp böckerna. Berätta vilka böcker du vill läsa, eller om du vill att vi plockar ihop några böcker till dig. Vi ställer din bokkasse utanför bibliotekets entrédörr (eller precis innanför dörren om det regnar).


Lyssna på ljudböcker
Bibliotekets ljudboksapp ”Biblio” (finns till både Apple och Android-telefoner) kan du som har ett lånekort lyssna kostnadsfritt på ljudböcker, just nu 1 bok per vecka. Här finns både deckare, fackböcker, barnböcker och flera tusen böcker att välja på. Ladda ner appen till din telefon eller surfplatta och börja lyssna direkt. Ring oss om du behöver hjälp att komma igång.

Se på film
I vår filmtjänst finns tusentals kvalitetsfilmer att titta på direkt i din dator eller surfplatta, helt kostnadsfritt för dig som låntagare. Gå in på www.cineasterna.se och logga in med ditt lånekortsnummer (det står på baksidan av lånekortet) så kan du titta på 8 filmer per månad, allt ifrån Guldbaggevinnare och Oscarsnominerade filmer från hela 1900- och 2000-talet. Här finns både stora klassiker och spännande smalfilm.
Få boktips och titta på filmklipp på vår Youtube-kanal
I vår nya Youtube-kanal som du hittar om du söker på ”Gnosjö kultur och bibliotek” på Youtube, hittar du både boktips, sagostunder och guidade konstvisningar. Den är helt ny så räkna med att mycket nytt material dyker upp där inom kort. Prenumerera gärna på vår kanal för att inte missa något!

Senast uppdaterad: