Naturbanan intill Hillerstorpsskolan invigd

Under flera år har pedagoger och elever drömt om att ha en form av hinderbana i anslutning till Hillerstorpsskolan. Det har också varit en dröm att ha mer aktivitet utomhus och i skogen. Under våren 2019 blev dessa drömmar verklighet. Naturbanan har kommit till genom en projektgrupp med representanter från förskoleklass upp till årskurs 6 och fritids. Naturbanan är finansierad av Kultur- och utbildningsförvaltningen samt Teknik- och fritidsförvaltningen i Gnosjö kommun.

Naturbanan invigdes tisdagen den 21 maj; från klätterstegen blev det invigningstal av fritidspedagog och elevrådet hjälptes åt att såga av invigningsrepet innan alla hurrade för naturbanan och en fanfar framfördes. Levande Fairtrade bananer var på plats och delade ut frukt till alla som ville ha.

Intill naturbanan finns sittbänkar för möjlighet till vila eller för samling och utomhuslektioner, kanske för undervisning i matematik då kubikmeter-bordet, som även finns där, kan användas för att illustrera hur mycket en kubikmeter egentligen är. Det finns även en välkomst-/informationstavla på plats som årskurs 9 varit med och satt upp. Några kommentarer från barnen som sprang runt på naturbanan:

- Det här är jätteroligt och det har blivit så fint!

- Vi gillar att klättra, största utmaningen är att hålla balansen!

- Jag kommer gå hit ofta, jag gillar vara ute och att röra på mig!

Senast uppdaterad: