Kristina Gernes nominerad till Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län

Foto: Patrik Svedberg

Nomineringen av Kristina Gernes, Chef på bibliotek och allmänkultur i Gnosjö kommun, lyder enligt följande:

"Kristina har lyckats vända en anonym och traditionell verksamhet till att bli en utvecklingsdriven och högst relevant verksamhet som syns i media. Med en drivkraft och övertygelse om att vi kan förändra vår omvärld och att kultur är det kitt som håller ihop samhället, engagerar Kristina alla omkring sig."

Kristina säger så här om betydelsen av att bli nominerad till Årets unga ledande kvinna:

"- Det känns väldigt kul att bli uppskattad för ens arbete. Jag har alltid varit en ledartyp, och det känns väldigt roligt att befinna mig i det här sammanhanget tillsammans med 21 andra starka kvinnliga förebilder i länet. Jag får ofta frågor från unga tjejer om hur det är att vara chef och hur en blir chef, och någon gång har jag till och med fått frågan - kan man vara chef om man är tjej. Att unga tjejer idag tror att en måste vara man för att bli chef är skrämmande och visar att utmärkelser av det här slaget fortfarande behövs. Jag hoppas att jag med den här nomineringen kan inspirera fler unga kvinnor och tjejer att våga ta på sig ledarroller. "

På webbsidan för Årets unga ledande kvinnas skriver man så här om syftet med utmärkelsen:

Eftersom endast 28% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor finns Årets unga ledande kvinna är till för att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Hittills har 78 kvinnor under 35 år hamnat på listan som skapat stor uppmärksamhet i media och på sociala medier.

Högsta vinnaren utses under en ceremoni på VY skybar den 21 februari.

Läs mer om utmärkelsen och nomineringarna här: https://aretsungaledandekvinna.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Senast uppdaterad: