MatEverest och Hillerangen fick oväntat besök av White Guide Junior

Bäckaskolan F-6, restaurang "MatEverest" och Hillerstorpsskolan, restaurang "Hillerangen" fick häromdagen oväntat besök av White Guide Junior.

White Guide Junior bidrar till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige.De belönar skolor som lyckas med samarbetet kring skolmaten, där kostchefen och kockarna krokar arm med lärare, rektorer och eleverna själva och därmed lyckas koppla ihop pedagogik och gastronomi.

I boken White Guide Junior, Sveriges bästa skolmåltider 2018 lyfter de fram det bästa från den svenska offentliga gastronomin. Skolköken, kockarna, måltidscheferna, rektorerna, äldreboendena, förskolorna, politikerna och kommunerna som anstränger sig lite extra för att lyfta måltiderna till skolbarnen. Länk till White Guide Juniors webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bäckaskolan F-6, restaurang "MatEverest" och Hillerstorpsskolan, restaurang "Hillerangen" har nominerats i kategorierna:

Årets Skolrestaurang

  • Här bedömer vi helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några av de saker vi tar hänsyn till vid våra besök.

Årets Hållbara Offentliga Restaurang

  • Här bedömer vi hur du arbetar med hållbarhet; både på kort och på lång sikt. Vad gör du för att minska svinnet, höja kunskapen om matens klimatpåverkan hos lärare och elever och utvecklar samarbeten med pedagoger i syfte att minska ditt eget klimatavtryck

Senast uppdaterad: