Frågor och svar för dig i näringslivet


Företagsjouren

Företagsjouren är en neutral samtalspartner som bemannas av rådgivare med många års erfarenhet av företagande. Deras uppdrag är att stötta små och medelstora företag samt gröna näringar med tyngdpunkt på det professionella lantbruket, till att undanröja det akuta problem som företaget står inför.

Mer information om Företagsjouren och kontaktuppgifter hittar du på följande länk:

www.rjl.se/Tillvaxt-och-utveckling/Arbetsmarknad-och-naringsliv/Foretagsjourenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

---

Håll dig uppdaterad om coronaviruset och
covid-19

Just nu är det många frågor som ni som företagare har med anledning av corona. Regeringen har lagt fram förslag på flera stödpaket till Riksdagen och ett antal beslut har tagits. Fortfarande är det många detaljer som återstår. Ta kontakt med oss om du har några frågor! Kan vi inte svara på dem direkt lotsar vi dig vidare till den organisation som kan ge dig svar.

Ingalill Ebbesson, Gnosjö kommun och Science Park: ingalill.ebbesson@gnosjo.se

Sören Karlsson, Företagsrådgivare Arbetsförmedlingen: soren.karlsson@arbetsförmedlingen.se

Sören kommer att finnas på plats på vårt kontor:
GEC, Storgatan 9 C (i Tappershuset),
måndagar och tisdagar tills vidare.

Maila dina frågor till oss – vi svarar så fort vi hinner!

Du kan även hitta aktuell information bland länkarna nedan.

Gnosjö kommuns åtgärder för att underlätta under coronapandemin hittar du här.

På webbsidan verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns samlad information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Företagens corona-akut

Almi skapar en digital arena där vi samlar olika experter som kan svara på företagens corona-relaterade frågor. Vi kallar det "Företagens corona-akut" och tanken är att detta ska bli ett återkommande inslag en tid framöver så länge behov finns.

Mer information om ämnen, tider och hur du anmäler dig finns i Almis kalender under ”Event och seminarier”

Läs mer: www.almi.se/jonkopinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Almis Brygglån - Från kris till hållbar framtid

Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.

Mer information: www.almi.se/vara-tjanster/tjanster/lan-och-ovrig-finansiering/brygglanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nu öppnar Tillväxtverket ansökan för korttidsarbete

Det finns många frågor kring korttidsarbete. På tillväxtverkets hemsida finns bra information. Frågor & svar, information om vad som gäller och hur du som företagare ska ansöka. Informationen hittar du här:
www.tillvaxtverket.se/om-tillvaxtverket/samlad-information-om-covid-19/korttidsarbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Aktuell information från Skatteverket

Hittar du här: www.skatteverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Senast uppdaterad: 2020-04-28