Drönarfoto över en av kommunens sjöar.

Energieffektivisera ditt företag

Vill du arbeta för att minska ditt företags elanvändning i nuvarande läge av höga elpriser och hårt tryck på elsystemet? Eller tänka mer långsiktigt gällande energifrågan med hjälp av ett systematiskt arbetssätt?

Hos energimyndigheten.se kan du välja om du vill följa en steg för steg-guide för ett systematiskt arbetssätt eller om du behöver fördjupa dina kunskaper inom något område för att utveckla företagets redan befintliga energiarbete.

Det finns ett test av nuläge för att se var ditt företag befinner sig idag och du kan hitta mallar, enkla checklistor och webbutbildningar.

Energimyndighetens företagsguide, för dig som vill energieffektivisera ditt företag. Länk till annan webbplats.

Åtgärder som inte kräver en investering

Energimyndigheten ger exempel på energibesparande åtgärder som går att genomföra utan investering och som kan få genomslag på kort tid. Guiden innehåller också korta filmer där företagsrepresentanter och experter delar med sig av sina tips och erfarenheter av energieffektivisering i företag.

Exempel på åtgärder hos energimyndigheten.se. Länk till annan webbplats.

Samlade tips och erfarenheter på Youtube. Länk till annan webbplats.

Energi- och klimatrådgivare

I Gnosjö kommun ger vi konsumenterna möjlighet till en kostnadsfri och objektiv energi- och klimatrådgivning. Vi riktar oss till hushåll, små och medelstora företag och organisationer..

Vi hjälper dig med:

  • Tips om energibesparingar.
  • Råd vid byte av värmeanläggning.

Kontaktuppgifter
Energi- och klimatrådgivare
Jan-Ove Rickardsson
0370-33 10 93
samhallsbyggnadsnamnd@gnosjo.se

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad: