SMS-tjänst för varningar och driftstörningar

mobiltelefon med varningsmeddelande på sms

Vad är SMS-direkt
”SMS-direkt” är en SMS-tjänst kopplad till kommunens abonnentregister. Med tjänsten kan kommuninvånare få information eller varningsmeddelande vid olika samhällsstörningar eller krissituationer, exempelvis vid vattenläckor eller andra betydande störningar i den kommunala servicen.

Hur fungerar tjänsten?
Du som är skriven på en adress i Gnosjö kommun och har en mobiltelefon som är registrerad på denna adress kommer att kunna få meddelanden. SMS-utskicket kan komma vilken tid som helst på dygnet. Det betyder alltså att exempelvis en mobiltelefon som är registrerad av arbetsgivaren dvs en tjänstetelefon kommer inte att få meddelandet, då den ursprungligen är registrerad på företaget/arbetsplatsen.

SMS-meddelanden kan riktas antingen till abonnenter i ett helt samhälle eller till invånare inom ett visst postnummer men också specifikt riktat till en begränsad del av en ort eller bara en berörd gata. På så sätt får enbart de som berörs av händelsen informationen.

Kan jag registrera fler nummer?
Du kan registrera fler nummer, vilket kan vara bra för dig som:

  • enbart har tjänstetelefon
  • äger flera fastigheter
  • har fritidshus i kommunen
  • har ett oregistrerat kontantkort

I formuläret längst ner kan du registrera flera nummer.

Kan jag avregistrera mig för SMS-utskick?
Du har också givetvis möjligheten och rätt att avregistrera dig i detta register om du eller en familjemedlem önskar att avstå från dessa meddelanden. Det görs i samma formulär längst ner på denna sida.

Om jag inte har en mobil?
För närvarande går det inte skicka meddelanden till fasta telefoner.
Däremot går det i formuläret ange e-post och få meddelanden den vägen istället. Denna tjänst ska ses som ett komplement till våra övriga informationskanaler.

Formulär

Senast uppdaterad: 2020-09-22

Kontakt

Har du frågor som rör SMS-direkt eller dina uppgifter i systemet som du inte hittar svar på här? Då kan du maila oss nedan så hjälper dig.

smsdirekt@gnosjo.se