Arkitekturpriset 2013

Konstsmide kompetenscenter

Med djärva arkitektoniska drag överger Konstsmide kompetenscenter industrins klassiska formspråk och vågar möta något ungt och modernt med tanke om både inre och yttre. Det osar framåtanda och kan på vissa plan representera en del av den nya Gnosjöandan. Med förhoppning om att skapa medvetenhet och genom en strävan mot ett attraktivare samhälle har Gnosjö Konstsmide skapat något för orten.

Arbetet med Konstsmide kompetenscenter har börjat inifrån och satt fingret på det som ska vara grunden i all arkitektur, nämligen människan och hennes rumsliga upplevelse i en arkitektur som grundar sig i mötet. Strävan efter att vara ett attraktivt fönster utåt har egentligen kommit i andra hand men är kanske det mest påtagliga för åskådaren. Det inre möter det yttre och de tydliga kontrasterna och enkla linjerna gör det enkelt att läsa rummet som känns inbjudande genom glaspartierna.

En design som är hållbar både i sig själv och med sina materialval. En tanke om att alla detaljer ska fungera i en helhet är inte enkelt men något som årets pristagare lyckats med. Att det befintliga vävs in i denna helhet där hela företaget får en modern och stilren framtoning är anledningen till varför Konstsmide kompetenscenter tilldelas Gnosjö kommuns första arkitekturpris.

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Senast uppdaterad:

Byggherre
Gnosjö Konstsmide AB

Arkitekt
Ellsinger Arkitektkontor AB