Konst

I Nissafors finns konstverket Meander, av Pia Jonsson.

Utställningar

På biblioteket i Gnosjö kommun finns en utställningsyta där ett brett utbud av alster visas upp. Det kan vara allt från en nationell konstutställning till skolarbeten.

Under hösten 2017 och våren 2018 är ett konst- och designprojekt igång i bibliotekets lokaler som kommer att mynna ut i en modevisning och utställning. Har du tyger, sybehör mm att skänka eller sälja billigt, hör av dig till konst@gnosjo.se.

Offentliga konstverk

Runt om i kommunen finns offentliga konstverk, bland annat de sex konstverken på temat Gnosjöandan som under 2011 placerades ut i kommunens tätorter. Konstverken tillverkades i samarbete med lokala företag.

Konstnärlig utsmyckning

Kommunen tillämpar 1%-regeln som innebär att 1% av budgeten vid nybyggnationer går till konstnärlig utsmyckning. Aktuell byggnad just nu är Åsenhöga förskola/skola/bibliotek där konstnärerna Lars och Anne Traegde har fått uppdraget.

Konstsamling

I kommunens ägo finns en konstsamling som regelbundet förnyas med nya konstverk. Syftet med samlingen är att kunna pryda kommunens offentliga lokaler och kontor. För den som vill titta på konsten finns möjlighet att boka en visning. Samlingen innehåller både originalverk, litografier och fotografier.

Konstnärsförening

Prisma är en lokal konstnärsförening med runt tio medlemmar som regelbundet träffas för att måla tillsammans. Vid Gjutarnatta (i november) ställer föreningen ut tidstypiska verk i museets entré.

 


Sidansvarig: Lennart Alves

Senast uppdaterad: 2018-11-28

Kontakta oss

Kultursekreterare
Lennart Alves
tel 0370-33 11 33
lennart.alves@gnosjo.se

Mer information

Läs mer om konstverken "Gnosjöandan som konstverk - på din ort"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster