Gott betyg åt kommunens hemsida

SKL (Sveriges kommuner och landsting) gör varje år en undersökning av kommunernas webbplatser, kallad "Information till alla". I undersökningen listas ett hundratal informationspåståenden som exempelvis "Det finns information om bibliotekens utbud och öppettider". Genom undersökningen får kommunen tips om vilken information som saknas eller behöver förbättras på webbplatsen. Gnosjö kommun har som mål att ständigt förbättra resultatet i undersökningen.

Resultatet av 2016 års undersökning visar en förbättring jämfört med tidigare år. Exempel på förbättringar som gjorts under året:
- kommunens diarium finns nu tillgängligt för alla på hemsidan
- årsredovisningen presenteras i en förenklad version
- det finns nu information om hur lång tid det tar innan man får bistånd/hjälp inom äldreomsorgen
- det finns information om vad man ska göra om man misstänker att ett barn far illa
- kommunfullmäktiges sammanträden sänds nu via webb-tv
- det finns information om var i kommunen man kan tanka altervativa drivmedel

Informationspåståendena redovisas separat för kommunens olika verksamhetsområden och går även att jämföra med andra kommuner i landet. Gnosjö kommun sticker ut positivt när det gäller områdena "Tillstånd, tillsyn och näringsliv", "Förskola" och "Hemtjänst". Inom de här områdena är informationen på webbplatsen bland de 25 % som är bäst i landet. Vi har också områden som vi behöver förbättra, bland annat kan webbplatsens sökfunktion bli bättre. Vi behöver också arbeta vidare med att redovisa fler brukarundersökningar och utöka antalet e-tjänster.

Se hela undersökningen på SKL:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Emilia VanDerMeulen

Senast uppdaterad: 2017-04-26