Skånesamarbeten inspirerade på Entreprenörsregionens stämma

Entreprenörsregionen har hållit föreningsstämma och valt styrelseledamöter och presidium för 2017. I samband med detta träffade man också representanter för Familjen Helsingborg och MalmöLundregionen för att lära nytt och inspireras i det fortsatta samarbetet.

Föreningsstämman hölls i Helsingborg och den första dagen ägnade förtroendevalda och tjänstemän från Entreprenörsregionens medlemskommuner åt Familjen Helsingborg, ett nätverk för elva kommuner i nordvästra Skåne. Från Gnosjö kommun deltog kommunchefen Anna Engström och kommunstyrelsens ordförande Arne Ottosson.

På stämmans andra dag berättade Mattias Nielsen, koordinator i MalmöLundregionen om samarbetet som omfattar elva kommuner i sydvästra Skåne. Tanken med informationen om Familjen Helsingborg och MalmöLundregionen var att Entreprenörsregionens representanter skulle inspireras i det fortsatta samarbetet. I det efterföljande samtalet var deltagarna eniga om att det varit intressant att jämföra de tre nätverkens likheter och olikheter och att Entreprenörsregionen kan lära sig mycket av de båda Skånesamarbetena. Dessutom konstaterades att det finns anledning att framöver samarbeta med såväl Familjen Helsingborg som MalmöLundregionen i viktiga frågor, till exempel vad gäller infrastruktur.

Under stämman rapporterade också Entreprenörsregionens arbetsgrupp kring infrastruktur hur arbetet fortlöper i gruppen. Dessutom valdes nya styrelseledamöter och suppleanter för 2017. Till presidium för 2017 valdes Hylte, Markaryd och Värnamo. Utöver de här tre kommunerna ingår också Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Tranemo, Ljungby, Älmhult, Laholm och Halmstad i Entreprenörsregionen.

Länk till Entreprenörsregionens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Susann Gustavsson

Senast uppdaterad: 2016-05-19