Entreprenörsregionen växer

Marie Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Gislaved, lämnade över ordförandeskapet till sin kollega i Hylte kommun, Ronny Löfquist. Längst till höger Malin Aronsson, kommunchef i Gislaved.

Falkenbergs kommun är numera en del av Entreprenörsregionen. Det beslutet togs på Entreprenörsregionens stämma, där det också valdes nytt presidium.

– När vi nu är med i Entreprenörsregionen breddar vi kontaktytorna i entreprenörsfrågor. Det här gör att vi kan arbeta ytterligare för att stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling i hela Falkenbergs kommun, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunråd i den nya medlemskommunen Falkenberg.

De numera tolv kommunerna i Entreprenörsregionen skiftar ordförande varje år enligt ett förutbestämt schema och efter stämman är Hylte ny ordförandekommun. I presidiet ingår också Markaryd och Värnamo.

På stämman beslutade medlemmarna också att temat för arbetet under 2017 blir framtidens arbetsmarknad med fokus på kompetensförsörjning, företagsklimat och digitalisering.

Entreprenörsregionen är ett samarbetsprojekt mellan tolv kommuner i Småland, Halland och Västergötland. Samarbetet syftar till att skapa tillväxt i regionen. Kommuner som ingår i Entreprenörsregionen är Falkenberg, Gnosjö, Gislaved, Halmstad, Hylte, Laholm, Ljungby, Markaryd, Tranemo, Vaggeryd, Värnamo och Älmhult.

www.entreprenorsregionen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Emilia VanDerMeulen

Senast uppdaterad: 2016-12-19